HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bingöl karayolunda bir polis memuru kaçırıldı

Diyarbakır - Bingöl karayolunda ailesiyle birlikte seyahat eden bir polis memuru, yolu kesen bir grup PKK'lı tarafından kaçırıldı.

Bingöl karayolunda bir polis memuru kaçırıldı

DİYARBAKIR, (DHA) - Diyarbakır-Bingöl karayolunu saat 19.00 sıralarında kesen bir grup PKK'lı, ailesiyle birlikte seyahat eden bir polisi kaçırdı. Eşi ve çocuğunun haber vermesi üzerine polisi kurtarmak için operasyon başlatıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli, Mardin nüfusuna kayıtlı adı açıklanmayan bir polis, ailesiyle birlikte Mardin'den Muş'a gitmek için yola koyuldu. Diyarbakır-Bingöl karayolunu kullanan polis memuru ve ailesinin içinde bulunduğu aracın önü Lice ile Bingöl'ün Genç ilçesi arasındaki Abalı bölgesinde saat 19.00 sıralarında bir grup PKK'lı tarafından kesildi. Aracı durduran PKK'lılar polisin eşi ve çocuğunu serbest bıraktıktan sonra polisi yanlarına alarak dağlık alana kaçtı. Ailesinin haber vermesi üzerine polis memurunu kurtarmak için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Sağlık ekibinden haber alınamıyor

Erzurum'un Tekman ilçesinde ambulansla göreve giden sağlık ekibinden haber alınamıyor. İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik bölgede arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Tekman ilçesindeki 112 Acil Servis'te görevli sağlık ekibi, gelen bir ihbar üzerine ilçeye en uzak mesafedeki Çukuryayla Köyü'ne doğru yola çıktı. Saat 18.00 sıralarında sağlık ekibini taşıyan ambulansla GPS (küresel konumlama sistemi) bağlantısı kesildi. Olayın üzerinden yaklaşık 4 saat geçmesine rağmen hala bir haber alınamadığını belirten İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, "Ekip gebe bir hasta için köye gitmiş. Saat 18.00 sıralarında ambulansla GPS bağlantısı kesilmiş. Oralarda cep telefonları da kullanılamıyor. Çukuryayla Köyü ilçeye en uzak köy. Çevrede arama çalışmaları devam ediyor. Ne olduğu kesin olarak bilinmiyor" dedi.

Öte yandan sağlık ekibin PKK'lı teröristler tarafından kaçırılmış olabileceği ihtimali de değerlendirilip, araştırılıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler