HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bingöl'de 2 polisi şehit eden PKK'lının cenazesini ailesi aldı

Bingöl'de 2 polisi şehit eden teröristlerden 16 yaşındaki Ömer Topal'ın cenazesi morgdan alındı.

Bingöl'de 2 polisi şehit eden PKK'lının cenazesini ailesi aldı

ELAZIĞ, (DHA)- BİNGÖL Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e yönelik düzenlenen ve 2 polisin şehit olduğu saldırının ardından çıkan çatışmada ölen 4 PKK'lıdan 16 yaşındaki Ömer Topal'ın cenazesi, bugün ailesi tarafından Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alındı.

Bingöl'de geçen çarşamba akşamı PKK'lıların düzenlediği Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve polis memuru Uğur Atlı'nın yaralandığı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçarken güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 4 PKK'lıdan Ömer Topal'ın cenazesi bugün yakınları tarafından Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi morgundan alındı.

Cenazeyi almayan gelen PKK'lı Topal'ın babası Mehmet, annesi Çiçek Topal'ın yanına DBP İl Başkanı Turan Çelik ile partiler de geldi. Hastane önünde polis sıkı güvenlik önlemleri alırken, Topal'ın yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Anne Çiçek Topal, "O benim oğlum. Bırakın onu bir defa göreyim" diye ağladı.

DBP Elazığ İl Başkanı Turan Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada çatışmada öldürülenlerin saldırıyla ilgisi olmadığını öne sürüp, "Saldırının saati ve kullanılan silahlar farklı olduğu için burada bütün emniyet birimleri, devlet, bizler bu olayı kim yapmışsa bu derin güçler kimse hem bu süreci hem bu halkı hedef almışsa beraber çıkaracağız ve burada ölen bütün insanlara başsağlığı diliyoruz. Eminiz ki emniyet de yakın zamanda bu olayları ortaya çıkarır ve adalet yerini bulur" dedi.

PKK'lı Topal'ın cenazesi alan ailesi Erzurum'un Tekman İlçesi Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla yola çıktı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler