HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bir köyü karanlıktan kurtardı

Van’da 23 Ekim 2011’de meydana gelen depremde yerle bir olan Dağönü Köyü’nde ortaya çıkan elektrik sorunu, sanatçı Sezen Aksu’nun girişimiyle çözüldü.

Bir köyü karanlıktan kurtardı
Van’a 40 kilometre uzaklıktaki Dağönü Köyü, 23 Ekim 2011’de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremle yerle bir oldu. 100 haneli köyde 15 kişi yaşamını yitirirken, acıyı paylaşmak için köye ilk gidenlerden birisi de sanatçı Sezen Aksu oldu.
[ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/bir-koyu-karanliktan-kurtardi-koylerine-sezen-aksu-ismini-verecekler/9533/242084/)
480 nüfuslu köyde depremzedelerin sorunlarını tek tek dinleyen ve ölenlerin yakınlarını ziyaret eden Aksu, getirdiği yardım malzemelerini de köylülere dağıttı. Van’da bulunduğu süre içinde defalarca Dağönü Köyü’ne giden Aksu, ayrılırken köylülere telefon numarasını vererek, sorunları olması halinde kendisine iletmelerini istedi.
**SIK SIK ELEKTRİK KESİNİLCE ARADILAR**
Yavaş yavaş acılarını unutmaya başlayan ve konteynerlere yerleşen köylüler, soğuklar bastırınca elektrik sıkıntısı çekmeye başladı. Mevcut trafo yetersiz kaldığı için sürekli voltaj düşüklüğü ve elektrik kesintisi yaşayan köylüler, iddiaya göre başvurdukları yetkililerden olumlu cevap alamayınca Sezen Aksu’yu aramaya karar verdi. Köylü Sinan Uzunyol, Aksu’yu arayarak köyün elektrik sorununu iletti. Bunun üzerine Sezen Aksu yetkililere ulaşarak sorunu aktardı. Yetkililer de köye bir trafo daha kurarak, elektrik sorununu giderdi.
**AKSU’DAN OKUL İSTİYORLAR**
Şimdi köylüler kendilerini hiç unutmayan Sezen Aksu’ya vefa borcunu ödemek istiyor. Köylüler, "Bizi hiç yalnız bırakmayan Aksu’nun ismini, yeni inşa edilecek köyümüze verme kararı aldık. Çünkü bütün sorunlarımıza en kısa sürede çözüm buluyor. Bizim Aksu’dan bir isteğimiz daha var. Köyümüzde okul yok. Umarız bu sorunumuza da el atar" dediler.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler