HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bir masa, iki sandalye ile kaçak vurgun

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, 10 aydır sürdürülen operasyonda, piyasa değeri 539 bin 708 lira olan 200 ton kaçak akaryakıt ele geçirdi.

İZMİR (CİHAN)- Kaçakçı firmanın merkezinde bir masa ve birkaç sandalye bulundu.

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, yurtdışından ithal ettikleri kimyasal maddelerle, resmi evrakta yazılanın aksine kaçak akaryakıt elde edip milyonlarca liralık haksız kazanç elde eden firma, ortaya çıkartıldı. Ekipler, daha önce de akaryakıt kaçakçılığı yaptığı bilinen Şanlıurla Ceylanpınar merkezli firmayı takibe aldı. Ekiplerin araştırmalarında, firmanın çeşitli ürünler elde edeceğini resmi evrakta beyan edip ithal ettiği kimyasal maddelerle, kaçak akaryakıt imal ettiği belirlendi. Firmanın ithal ettiği ve İzmir'de bulunan 539 bin 708 liralık malzemeye el konuldu.

A.E., A.K.Ş. ve N.K.'nın gözaltına alındığı operasyonda, firmanın merkez olarak gösterdiği Şanlıurfa Ceylanpınar'daki büroda, bir masa ile birkaç sandalye bulundu. Belgelerde üretilen ürünlerin satıldığı gösterilen firmaların çoğunun kaçak akaryakıt kullandıkları için haklarında işlem yapıldığı veya uzun süredir kapalı oldukları da belirlendi. Firmanın 2010 ile 2012 yıllarında ithal etiği yaklaşık 3 milyon 700 kilogram kimyasal maddeyi de yine kaçak akaryakıt üretiminde kullandığı ileri sürüldü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler