HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bir pide yedi hayatı karardı

Denizli’de bir sıva ustası, kullandığı boyaların içinden çıkan kuponlardan 15 TL’yi alarak diğer işçilerle pide yiyince hayatı karardı.

Karadeniz fıkrasını aratmayan olay, Denizli’nin Tavas ilçesinde 2006 yılında meydana geldi. İlçedeki bir evin sıva ve boya için H.K. isimli bir kişi ile 900 TL’ye anlaşan sıva ustası Mustafa Keskin, işini yapmaya başladı.

Bu sırada diğer çalışanlar da evin boyanması işini devam ettirdi. İddiaya göre bu sırada yüklü olarak alınan boyaların için 3 TL, 5 TL hediye kuponları çıktı. Bunları toplayan boyacılar, bu kuponları Mustafa Keskin’e verdi. Mustafa Keskin de boyacıya giderek kuponları vererek 15 TL aldı. Üstüne bir miktar da kendisi para ekleyen sıva ustası Keskin, pide yaptırarak boya yapan işçilerle yedi.

İddiaya göre bu sırada eve gelen H.K. ise olayı öğrenince sinirlendi. Boyaları kendisinin aldığını ve kuponların da kendisinin olması gerektiğini kaydeden evin sahibi Mustafa Keskin’e dava açtı.

SIVA USTASI CEZAYI GÖRÜNCE BÜYÜK ŞOK YAŞADI

Tavas Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava daha sonraki yıllarda devam ederken, yılbaşından sonra Mustafa Keskin’e mahkemeden karar geldi. Kararda şöyle denildi:

"Sanığın ikrarı, katılanların anlatımları ve tüm dosya kapsamında sanığın fayans, sıva ve boya işi için anlaşıldığı, sanığın işleri yaptığı sırada iş anlaşmasından kaynaklanan nedenle kendisine teslim edilen çimento ve kapı demirlerini aldığı böylece hizmet nedeni ile güveni kötüye kullanma suçu işlediği aldıklarını tam olarak iade etmediği anlaşılmıştır."

Bu suçtan 300 gün hapis cezasının 6 bin TL para cezasına çarptırıldığını gören Mustafa Keskin büyük şok yaşadı. Kapı demirlerini H.K’nın izniyle aldığını belirten Mustafa Keskin, kuponlardan çıkan paradan başlayan olayın buralara gelmesinin şaşkınlığını yaşıyor.

"15 TL’LİK BOYA KUPONUNUN PARASINI ALDIM"

Arkadaşlarıyla beraber evin sıva ve boya işini aldıklarını belirten Mustafa Keskin, "Boyayı bu şahıs aldı. Sıvanın ardından boya kısmına geçtik. Alınan boyaların içinde 2-3 TL’lik kuponlar çıkıyor. Şansına ne çıkarsa. Arkadaşlar kuponları bana getirdi. Ben de bu kuponları aldım boyacıya gittim. Boyacıdan 15 TL’lik kuponun parasını aldım" dedi. Üstüne cebinden para ekleyerek pide yaptırıp arkadaşlarının yanına gittiğini kaydeden Keskin, şunları söyledi:

"Öğle yemeğini beraber yedik. Mal sahibi bizi bu şekilde gördü. Biz de olayı anlattık. Mal sahibi iş bitince bu kuponları bana iade etmedin diyerek bana dava açtı. 15 TL’lik kupon için başımıza bu geldi. Ben boya kutusundan çıkan 15 TL’lik kuponu iade etmediğim için bana mahkeme 6 bin TL para cezası verdi. Şaşkınlık içindeyim. Şok yaşadım. Nereye gideceğimi bilemiyorum. Başkasına anlatsam Karadeniz fıkrası zanneder. Ben gariban bir işçiyim. 3 çocuk okutuyorum. Mal sahibinin yanına gittim, ’Ben bunu anlamadım’ dedim. ’Yarın cezayı çekince anlarsın’ dedi. Kendim için değil ama çocuklarım için özür de dilemek istedim ama kabul etmedi. Yardım bekliyorum" diye konuştu.

Mustafa Keskin, para cezası yerine kamu kuruluşlarında 300 gün boyunca 2 saat çalışarak cezasını ödemeyi düşündüğünü söyledi.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler