HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Birçok ilde terör operasyonu

Türkiye’nin birçok ilinde dün başlatılan operasyon bugün de devam ediyor. 8 ilde terör örgütlerine yönelik başlatılan operasyonda çok sayıda gözaltı var.

Dün başlayan terör operasyonu bu sabah da devam etti. İstanbul Beyoğlu bölgesinde önceden belirlenen yerlere düzenlenen operasyona polis helikopteri de destek verdi.

Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyon, Hacı Ahmet Mahallesi Kurtoğlu Caddesi ile Hacı Ahmet Karakolu, Eburıza Dergahı, Pir Hüsamettin sokaklarında yapıldı.

Özel harekat polisleri eşliğinde önceden belirlenmiş adreslere eş zamanlı baskınlar yapan Terörle Mücadele polisleri aramalarını sürdürdü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Beyoğlu'nda sürdürdüğü operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Beyoğlu'ndaki birçok adreste devam eden operasyon için çevik kuvvet polisleri sokak başlarında çevre güvenliği aldı. Özel harekat polislerinin desteğiyle baskın yapılan adreslerde birçok kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü.

ADANA'DA TERÖR ÖRGÜTÜNE OPERASYON

Adana'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H ile IŞİD üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda 54 kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ve Özel Harekat timlerinin sabaha karşı helikopter destekli operasyonunda kentin değişik mahallelerinde çok sayıda eve baskın gerçekleştirildi.

Operasyonda IŞİD ile YDG/H üyesi olduğu öne sürülen 54 kişi yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Kurumuna getirildi. Burada işlemi biten zanlılar sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

KONYA MERKEZLİ 3 İLDE DE IŞİD'E OPERASYON

Konya merkezli Ankara ve Manisa'da polis tarafından Terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi. Çok sayıda gözaltı var.

ERZİNCAN'DA OPERASYON

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan şafak operasyonunda, farklı terör gruplarından olduğu iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün saat 05.00 sıralarında önceden tespit edilen kişilerin evlerine ve bulundukları yerlere eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda farklı gruplardan 8 kişi gözaltına alındı. Emniyete götürülen 8 kişinin sorgusu sürüyor.

ŞANLIURFA'DA 20 GÖZALTI

Şanlıurfa'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK'ya yönelik kent merkezi, Ceylanpınar, Suruç ve Birecik ilçelerinde 40 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, terör örgütünün gençlik yapılanmasıyla ilişkili oldukları öne sürülen 20 kişi gözaltına alındı.

Dün de Ceylanpınar, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde sokak eylemleri yaptıkları, kalabalık kitleleri yönlendirdikleri ve bazı eylemleri planladıkları iddiasıyla 35 kişi gözaltına alınmıştı.

İZMİR'DE PKK'NIN GENÇLİK YAPILANMASINA OPERASYON

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik, sabaha karşı Asarlık Mahallesi'nde bazı adreslere operasyon düzenledi.

Özel Harekat Şubesi polislerinin de destek verdiği operasyonda, şüpheli olarak belirlenen kişilerin evlerinde arama yapıldı. Aramalarda, suç delili olarak değerlendirilen doküman ve malzemelere el konuldu.

Operasyonda gözaltına alınan zanlı sayısı hakkında açıklama yapılmadı.

TUNCELİ'DE ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Türkiye’nin birçok ilinde dün başlatılan operasyon Tunceli’ye de sıçradı. Operasyon kapsamında PKK’nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi olduğu ileri sürülen çok sayıda kişinin evine sabahın erken saatlerinde polis tarafından baskın düzenlendi.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ile özel harekat polislerinin katıldığı eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Baskınlarda bazı dokümanlara da el kondu. Devam eden operasyonlarda gözaltına alınanlar Tunceli Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

ADIYAMAN'DA PKK'YA OPERASYON: 15 GÖZALTI

Adıyaman'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki birçok adrese çok sayıda polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

AĞRI'DA ŞAFAK OPERASYONU: 16 GÖZALTI

Ağrı'da sabahın erken saatlerinde PKK/KCK, YDG-H örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 16 kişi gözaltına alındı.

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "25.07.2015 tarihinde ilimiz ve ilçelerinde PKK/KCK, YDG-H örgütlerine yönelik yapılan operasyonda 16 kişi gözaltına alınmıştır. Ayrıca Doğubayazıt ilçesinde şüpheli 5 kişi, Tutak ilçesinde ise çeşitli suçlardan aranan 2 kişi yakalanmıştır” denildi.

ANTALYA'DA 13 GÖZALTI VAR

Antalya'da terör örgütü Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) alt yapılanması Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü'ne (TKKKÖ) yönelik yapılan operasyonda, 13 kişi gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü MLKP'nın alt yapılanması TKKKÖ üyesi olduğu iddia edilen kişilerin kaldığı 13 adrese sabah saatlerinde eşzamanlı operasyon düzenledi. Özel harekat polisinin de destek verdiği baskında, 13 kişi gözaltına alındı. Vatan Caddesi'ndeki Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerin kimlik tespiti ve diğer işlemleri sürüyor.

Polis, aynı örgüte yönelik, geçen ay Muratpaşa İlçesi'nde bir adrese düzenlediği operasyonda, 32 fitil ateşlemeli parça tesirli el yapımı bomba, 5 sapan, çok sayıda bilye, 3 satır ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti.

DİYARBAKIR'DA OPERASYON: 53 GÖZALTI

Diyarbakır merkez ile Bismil, Ergani ve Lice ilçelerinde düzenlenen şafak operasyonunda 53 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bölücü terör örgütüne yönelik il merkezinde ve Bismil, Ergani, Silvan ve Lice ilçelerinde 90 adrese düzenlenen operasyonlarda toplam 53 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Son dönemde ilimizde meydana gelen güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik silahlı, bombalı, molotof bombalı, havai fişekli saldırı eylemlerinin failleri/ilişki ve irtibat içerisinde olan şahısların yakalanması, suç unsuru malzemelere ve delillere ulaşılabilmesi, gerekli incelemelerin yapılarak muhtemel başkaca suç/suç unsurlarının elde edilebilmesi amacıyla, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 25 Temmuz 2015 günü il merkezinde 50 adreste gerçekleştirdiği eş zamanlı yapılan operasyonda, 3'ü yaşı küçük olmak üzere toplam 31 şüpheli yakalandı. Operasyon kapsamında evlerde yapılan aramalarda, 3 adet tabanca, 3 tüfek, 1 kurusıkı, 4 şarjör, 60 fişek, 77 kartuş, 2 adet pala, örgütsel doküman ve yayınlar ele geçirildi. Bismil ilçesinde, 25 Temmuz 2015 günü 20 adrese düzenlenen operasyonda, 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şahıslardan M.İ.'nin terör örgütü üyeliğinden ayrıca aranmasının olduğu tespit edildi. Silvan ilçesinde, 25 Temmuz 2015 günü 9 adrese düzenlenen operasyonda, 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Aramalarda ayrıca, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet EYP ele geçirildi. Ergani ilçesinde, 25 Temmuz 2015 günü 10 adrese düzenlenen operasyonda ise, 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Lice ilçesinde, 25 Temmuz 2015 günü 1 adrese düzenlenen operasyonda ise, 1 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olarak bölücü terör örgütüne yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir” denildi.

IĞDIR'DA OPERASYON

Iğdır'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketine (YDG/H) yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

AYLDIN'DA PKK OPERASYONU: 18 GÖZALTI

Aydın'da bu sabah birçok adrese polis tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonda, terör örgütü PKK üyesioldukları öne sürülen 18 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbari çalışmalar sonucu, terör örgütü PKK üyesi oldukları tespit edilen kişilerin evlerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Ovaeymir, Osman Yozgatlı ve Telsiztepe mahallelerindeki önceden belirlenen adreslere düzenlenen baskınlarda 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların emniyetteki sorgularının sürdüğü bildirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler