HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bitlis’te PKK’ya ait 21 sığınak ortaya çıkarıldı

Bitlis'te Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından yürütülen operasyonlarda PKK'ya yönelik 21 sığınak ile 3 mevzi tespit edildi. Mardin’de ise son 1 yılda 634 terörist öldürüldü

Bitlis’te PKK’ya ait 21 sığınak ortaya çıkarıldı

Bitlis Valiliği, 6-8 Aralık tarihleri arasında Bitlis merkeze bağlı Sehi Ormanları mevkiinde sürdürülen 'Şehit Topçu Teğmen Cemal Tepeli-3' adlı operasyonla ilgili açıklamada bulundu.

Yapılan operasyonlarda 21 sığınak ile 3 mevzinin ortaya çıkarıldığı, bu sığınak ve mevzilerede ise 6 tuzaklanmış büyük tüp ile çuval içerisinde 5 ateşleme düzeneği, 5 kg’lık plastik bidon içerisinde el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat maddesi, 2 büyük tüp, 105 amperlik 4 akü, Rus yapımı el bombası, muhtelif miktarda kablo, 2 eski soba, yaşam malzemesi ve örgüte ait dokumalar ele geçirildi. El geçirilen malzemeler Cumhuriyet Savcısının talimatıyla yerinde imha edildi.

Mardin’de 634 terörist öldürüldü

Mardin merkez ve ilçelerinde son bir yıl içerisinde emniyet ve jandarma tarafından düzenlenen operasyonlarda, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu 634 terörist öldürüldü. Kentte büyük darbe alan ve halkın desteğini kaybeden PKK, vatandaşları ölümle tehdit etmeye başladı.

Mardin merkez ve ilçelerinde, terör örgütü PKK varlığına yönelik son bir yıl içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda, örgüte büyük darbe vuruldu. PKK, düzenlenen başarılı operasyonlarda, kentteki asker bölgesinde 48, polis bölgesinde 32, Nusaybin'de 797, Dargeçit'te 40 ve Derik'te 17 olmak üzere 634 militanını kaybetti.

Öldürülen teröristler arasında sözde Mardin sorumlusu Botan kod adlı Fazıl Atan, Dargeçit sorumlusu Rezzan kod adlı İrfan Erol, Savur sorumlusu Mazlum kod adlı Selahattin Arasan, Bagok sorumlusu Helvest kod adlı Hiva Çavşin, özel kuvvetler sorumluları Seyid Reşo kod adlı Hasan Turan ve Xabatkar kod adlı Samani Çakmak'ın da bulunduğu örgüt, bölgede dağılma sürecine girdi.

Halk desteğini de kaybeden örgüt, vatandaşlar üzerinde baskısını arttırdı. Örgüt, bazı köylerdeki vatandaşları ölümle tehdit etmeye başladı. Örgüt mensupları arasındaki bazı telsiz konuşmalarında ise, "Köylülere güvenmeyin” ifadelerinin yer aldığı öğrenildi.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler