HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bodrum'da 217 kaçak yakalandı

Bodrum'da 5 lastik bot ve 1 teknede 217 kaçak yakalandı...

Bodrum'da 217 kaçak yakalandı

Osman URAS/BODRUM (Muğla) (DHA) - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nden Yunanistan'ın İstanköy Adası'na (Kos) geçmeye çalışan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, Afganistan, Myanmar ve İran uyruklu 217 kaçak Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Havaların ısınmasıyla birlikte yasa dışı yollarla yurt dışına gitmeye çalışanların arttığı Bodrum'da, geçen perşembe günü 5 lastik botta yakalanan 192 kaçağın ardından bu kez de bazıları su alan 5 ayrı lastik bot ile bir fiber teknede toplam 217 kaçak yakalandı. Fiber teknenin Türk kaptanıM.A. gözaltına alındı.

Sabah saat 06.00 sıralarında yakalanan Suriye, Afganistan, Myanmar ve İran uyruklu 51'i kadın, 28'i çocuk 217 kaçak; Turgutreis Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı önünden karaya çıkarıldı. Akyarlar Mahallesi'nden denize açıldıkları belirlenen kaçakların kimlik tespitlerinin yapılması için çalışma başlatılırken, bazılarının daha önce de bir başka umuda yolculukta yakalandıkları ortaya çıktı.

Bitkin düşen kaçaklardan bazıları bulundukları yerde uyuyakaldı. Özellikle çocukların ağlaması ve oldukları yere uzanıp uyumaları yürek burktu. Oynayan çocuklar da dikkati çekti. Kaçaklar ıslanan kıyafetlerini etraflarındaki tel örgülere asıp, kayaların üzerine sererek kuruttuğu görüldü.

İstanköy Adası'na en yakın nokta olduğu için kaçakların özellikle Akyarlar'dan denize açıldığı belirtildi. Yakalananlardan bir çiftin, çıplak gözle rahatlıkla görülen adaya dakikalarca bakması dikkat çekti. Bazı kaçaklar da namaz kıldı.

İşlemlerinin ardından kaçakların Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Büro Amirliği'ne teslim edilecek, gözaltına alınan tekne kaptanı M.A. da adliyeye sevk edilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler