HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bodrum'da insan kaçakçılığını önlemek için önlemler arttırılıyor

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, kaymakamlık toplantı salonunda 2015 yılı değerlendirme toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi.

Bodrum'da insan kaçakçılığını önlemek için önlemler arttırılıyor

Bodrum'da kaçakların yasadışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalıştığı olaylarda artış görülürken, arttırılan güvenlik önlemleri çerçevesinde ilçeye 10 sahil güvenlik botunun daha gönderileceği bildirildi.

Turizm, kıyılardan umuda yolculuk olayları ve kamu hizmetleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kaymakam Gödekmerdan,2015 yılı turizminde ilçede yüzde 10 oranında bir düşüş olduğunu belirtti. Bodrum'da, 2016 yılında da birliği ve huzuru sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Gödekmerdan, "Yüzde 10'luk bir azalma gösterdi. Ama Bodrum 2015 yılında bazı bölgelere göre iyi durumda.Geçtiğimiz yıla göre turist sayısı 146 bin azaldı.Bu rakam küçümsenmeyecek bir rakam ama diğer bölgelere nazaran Bodrum turizmi daha az etkilendi" dedi.

İnşaat sektöründe ise geçen yıla göre bu yıl daha fazla hareketlilik yaşandığını söyleyen Kaymakam Gödekmerdan, "Bu da memnuniyet verici. Çünkü bu yatırım demek" ifadelerini kullandı.

KANSER TARAMA MERKEZİ AÇILACAK

İlçede yapımı devam eden ve yapılması planlanan kamu hizmeti yatırımları konusunda yeni bir spor salonu ve gençlik merkezi inşaatının sürdüğü, yeni devlet hastanesinin ihalesinin de 15 Ocak 2016'da gerçekleştirilmesini beklendiğini kaydeden Kaymakam Gödekmerdan,bazı resmi kurumlar için yeni hizmet binası çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Gödekmerdan, Bodrum'a kanser tarama merkezi ve 5 yeni aile sağlığı merkezinin açılacağını söyledi.

SAHİL GÜVENLİKL BOTU SAYISI 16 OLACAK

Şu anda farklı noktalarda 6 adet sahil güvenlik botunun konuşlu olduğu Bodrum'a, 10 adet botun daha konuşlanacağını kaydeden Gödekmerdan, 2015 yılında, Suriyeli sığınmacı ve farklı milletlerden kaçakların hareketliliğinde artış yaşandığını dile getirdi. Göçmen kaçakçılığı ile mücadele ve yasa dışı geçişlere karşı alınan önlemlerle büyük ölçüde başarıya ulaşıldığını anlatan Kaymakam Gödekmerdan şunları söyledi: "6 tane sahil güvenlik botumuz var. Yakın çevreden takviye olarak sahil güvenlik botu geliyordu. Denizlerde Bodrum çok önemli bir konuma sahip. Yunan Adaları'na yakın olması, potansiyeli, hareketliliği itibariyle önemli bir yere sahip. Bodrum'da koy sayısı ve göçmenlerin geçmeye çalıştığı nokta sayısı fazla. Bu nedenle gelecek 10 bot farklı yerlerde konuşlandırılacak.2015 yılında kaçak göçmen olaylarıyla çok fazla uğraşmak zorunda kaldık" diye konuştu.

Suriyeli sığınmacı ve farklı milletlerden kaçakların Yunan adalarına umuda yolcuğunda bu yıl 70 bin dolayında kişinin geçtiğini belirten Kaymakam Gödekmerdan, çok sayıda kaçağın da umuda yolculuğa çıkmadan yakalandığı Bodrum'da 2015 yılında 150 dolayında organizatörün tutuklandığını kaydetti. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler