HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Boğazı kesilen kızın katili sevgilisi çıktı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde boğazı kesilerek öldürülen 19 yaşındaki Naile Çatak'ın, sevgilisi olduğu ileri sürülen 17 yaşındaki Y.B. tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Boğazı kesilen kızın katili sevgilisi çıktı

Polis ve jandarma tarafından oluşturulan ortak özel ekibin çalışmasıyla ulaşılan şüpheli ifadesinde; "Naile'den ayrılmak istiyordum, ama peşimi bırakmadı. Tartıştık, bana tokat attı. Dayanamadım kafasına taşla vurdum, öleceğini anlayınca da kalbinden bıçaklayıp, boğazını kestim. Pişmanım" dedi. Suçunu itiraf eden şüphelinin, cinayetten 3 gün önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabının şifresini 'Katliam' olarak değiştirdiği ortaya çıktı.

Geçen çarşamba günü Ceylanpınar'a 8 kilometre uzaklıktaki Maden Köyü yakınlarında koyun otlatan çobanlar, Cırcıp Deresi kenarında bir kadın cesedi gördü. Boğazı kesilmiş cesedi gören çobanların ihbarıyla olay yerine gelen jandarma, ölen kişinin Naile Çatak olduğunu belirledi. Genç kız bir gün önce kaybolmasına rağmen kayıp başvurusunda bulunulmaması nedeniyle aile fertleri gözaltına alındı. Gözaltına alınan genç kızın babası ve annesi, ilçede dedikodu olacağı ve kızlarının adının kötü anılacağı endişesi ile kayıp başvurusu yapmadıklarını söyledi. Kalbinden ve göğüs bölgesinden bıçaklandığı, kafasının taşla ezildiği ve boğazının kesildiği saptanan genç kızın cenazesi ise Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonrası getirildiği Ceylanpınar'da İlçe Mezarlığı'na defnedildi.

JANDARMA VE POLİS, ORTAK EKİP OLUŞTURDU
Cinayetin ardından soruşturmayı yürüten Ceylanpınar Cumhuriyet Savcısı, olayın polis ve jandarma tarafından birlikte yürütülmesi talimatını verdi. Bunun üzerine temasa geçilen Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu'nun görevlendirmesi ile daha önce de kentte birçok faili meçhul cinayeti ve Kayseri'de bayramda şeker toplamaya gittikten sonra kaybolan 3 çocuğun cinayet şüphelisini bulan Cinayet Büro Amirliği'nden 1 emniyet amiri ile 9 polis memuru Ceylanpınar'a gönderildi. Jandarmanın da 10 personelini görevlendirmesiyle oluşturulan 20 kişilik özel ekip, cinayetin çözümü için ortak çalışma başlattı.

BÜTÜN AİLE FERTLERİ SORGULANDI
İlk etapta, genç kızın töre cinayetine kurban gitme ihtimali üzerinde duran güvenlik güçleri, Çatak ailesinin tüm fertlerini ve sık görüştüğü akrabalarını tek tek sorguladı. Ancak yapılan sorgulamalarda bir sonuca ulaşılamayınca, bu kez genç kızın gittiği dershanedeki arkadaşları ile yakın çevresi mercek altına alındı. Polis ve jandarma, öldürülen Naile Çatak'ın temas kurduğu kişileri tek tek belirledi ve bire bir görüşme başlattı.
300 KİŞİ SORGULANDI, 30 ARAÇ VE EV İNCELENDİ
Güvenlik güçleri, genç kızın cesedinin bulunmasının ardından geçen 24 saat içerisinde Naile Çatak'ın görüştüğü arkadaşları ve yakın çevresinden 300 kişiyi sorguladı. Genç kızın, cinayetin işlendiği yere otomobille götürülmüş olmasından yola çıkan güvenlik güçleri, ifadesine başvurduğu kişilerin sahibi olduğu 30 araçta ve evlerinde kriminal inceleme yaptı.
OTOMOBİLDEKİ SAÇ TELİ ŞÜPHELİYE ULAŞTIRDI
Güvenlik güçlerince kriminal inceleme yapılan 63 SF 131 plakalı otomobilde yolunmuş saç telleri bulundu. Saç tellerine el konulurken, otomobili kullandığı saptanan Naile Çatak'ın erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Y.B. ile ağabeyi 22 yaşındaki Ahmet B. gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda da kanlı gömlek ve pantolona ulaşıldı. Bunun üzerine gözaltında tutulan genç kızın yakınları ve akrabalarından oluşan 7 şüpheli serbest bırakıldı.

'PEŞİMİ BIRAK DEDİM', TOKAT ATTI
Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Mehmet Akif Ersoy Lisesi son sınıf öğrencisi Y.B., sorgulamasında Naile Çatak'ı öldürdüğünü itiraf etti. Naile Çatak ile aynı okulda öğrenim gördüklerini, ancak genç kızın daha sonra okulu bırakarak açık öğretim lisesine kayıt yaptırdığını söyleyen Y.B., "Naile, okulu bıraktıktan sonra da arkadaş çevresiyle ilişkilerini koparmadı. Arkadaş grubu olarak sürekli görüşüyorduk. Ben derslerinde başarılı birisi olduğum için kızlar bana ilgi duyuyordu. Etrafına kendisini 'Songül' olarak tanıtan Naile de bana karşı ilgi duyuyordu. Kendisiyle yakınlaşınca sevgili olduk ve çıkmaya başladık" dedi. Naile Çatak'ı sevmediğini ve bu nedenle ayrılmak istediğini iddia eden Y.B., ifadesinde şunları söyledi:

"Bir süre sonra Naile ile ilişkimizi yürütemeyeceğimi anladım ve kendisine ayrılmayı teklif ettim. Ancak o buna karşı çıktı. Ben de aradığı zaman telefonlarına çıkmamaya ve görüşmemeye başladım. Bu kez ağabeyime ve yakın çevremle temasa geçerek bana ulaşmaya çalıştı. Ben de bu durumdan rahatsız olunca konuşmak ve kararımın kesin olduğunu söylemek için Naile ile buluştum. Babamın otomobili ile Naile'yi alıp ilçe dışına çıktım ve Cırcıp Deresi kenarına gittim. Otomobilin içinde peşimi bırakmasını, kendisini sevmediğimi söyledim. Bunu söyleyince itiraz etti ve ayrılamayacağımı ifade etti. Ben kararlı olduğumu söyleyip diretince de bana tokat attı. Tokat atınca bir anda delirdim ve saçlarını tutup ben de tokat attım. Karşılıklı birbirimize vurmaya başlayınca otomobilden indirdim onu ve dere kenarına götürdüm. Fakat Naile bana hakaret edip duruyordu, dayanamadım ve yerdeki bir taş ile kafasına vurdum. Yere düştü, başından çok kan geliyordu. Bu kez otomobildeki bıçağı alıp kalbine sapladım. Çok kan akıyordu ama ölmemişti, benim de gözüm döndüğü için boğazını kestim. Sonra eve gidip elbiselerimi değiştim. Böyle olmasını istemiyordum, ama bana tokat atınca neye uğradığımı şaşırdım. Cinayeti işlediğim için çok pişmanım."

Gözaltında tutulan Y.B.'nin ağabeyi Ahmet B. ise sorgusunda olaydan haberi olmadığını söyledi.

FACEBOOK ŞİFRESİNİ 'KATLİAM' OLARAK DEĞİŞTİRMİŞ
Suçunu itiraf eden ve pişman olduğunu söyleyen şüphelinin sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabının yapılan incelemesinde ise ilginç bir detaya ulaşıldı. Güvenlik güçleri, yaptığı incelemede Y.B.'nin, Facebook şifresini olaydan 3 gün önce 'katliam' olarak değiştirdiğini belirledi. Şüpheli genç, sorgusunda kendisine yöneltilen bu soruyu ise yanıtsız bıraktı.

Sorgulamaları tamamlanan Y.B. ve ağabeyi, sabah saatlerinde güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi.

En Çok Aranan Haberler