HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Boğaziçi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi karıştı

İşten çıkarıldıklarını öne süren 6 kişi ile güvenlik görevlileri arasında kavga çıktı. 6. katta başlayan kavga, kapı önünde de sürdü.

Beyoğlu Talimane'de bulunan Boğaziçi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (BEDAŞ)'nin Genel Müdürlük binasına saat 11.00'da gelen 6 kişi, 3 hafta önce sendikal faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle işten atıldıklarını iddia ederek eylem yaptılar.

Kurum yöneticilerinin bulunduğu 6'ncı kata çıkan eylemciler, pencereden dışarıya “işimizi geri istiyoruz" yazılı pankart sarkıtarak sloganlar attılar. İşçilerin eylemine özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Sarkıtılan pankartı içeriye alan güvenlik görevlileriyle işçiler arasında arbede yaşandı. Bir işçi pencereye çıkarak camları yumrukladı. Özel güvenlik görevlisinin telsizini kapan başka bir işçi ise telsizi aşağıya attı.

Bir süre yukarıda eylemlerine devam eden işçiler, daha sonra özel güvenlik görevlileri tarafından dışarıya çıkarıldı. Görevlilere direnen işçiler kurumdan çıkarılırken bir arbede de burada yaşandı. Bir işçi eline geçirdiği trafik konisini güvenliğe fırlattı. Karşılıklı yumruklaşmaların yaşandığı kavga bir süre bahçede devam etti. Bazı işçiler dışarıya çıkarılamamak için yerlere yattı.

Kurumun demir parmaklı kapısında bir süre daha direnen işçiler, daha sonra güvenlik görevlileri tarafından tamamen dışarıya çıkarıldı. Burada yeniden pankart açan eylemcilerle onlara destek veren DİSK Enerji Sen yöneticileri, BEDAŞ'tan bir yetkiliyle görüşene kadar eylemlerine devam edeceklerini açıkladı. Olay yerine gelen sivil polisler güvenlik tarafından dışarıya çıkarılan işçilere müdahale etmedi. (DHA)

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler