HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bolu'da nisan ayında kar yağdı

Bolu'da etkili olan yoğun kar yağışı, vatandaşları şaşırttı. Lapa lapa yağan kar ile birlikte kent merkezinde yeşil alanlar beyaz örtü ile kaplandı, ulaşım olumsuz etkilendi. Bazı mahallelerde araçların üzerinde biriken kar kalınlığı 4-5 santime ulaştı. Karayolları ekipleri, güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

Bolu'da, bu sabahtan itibaren kar yağışı etkili oldu, kent merkezindeki yeşil alanlar beyaza büründü. Kent sakinleri Nisan ayında kar yağdığını görünce şaşırdı.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Kar yağışı, TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bolu Dağı'nda gece başlayan sağanak, sabah kar yağışına dönüştü. Lapa lapa yağan kar ile birlikte kent merkezinde yeşil alanlar beyaz örtü ile kaplandı.

VATANDAŞLAR ŞAŞTI KALDI

Sabah işe gitmek için evlerinden çıkanlar, Nisan ayında lapa lapa kar yağdığını görünce şaşırdı. Kar yağışı altında yürüyerek işyerlerine gidenler şemsiyeleriyle korunmaya çalıştı. Bazı kişiler de Nisan ayında yağan karın altında selfie çekti.

ABANT'TA KAR KALINLIĞI 10 CM

Kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde de etkili oldu. Abant Tabiat Parkı beyaz örtüyle kaplandı. Abant'ta kar kalınlığı 10 santime ulaştı. Kar yağışı TEM ve D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı geçişinde ise ulaşımı yavaşlattı.

KAR KÜREME VE TUZLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yağış, TEM otoyolunun Yumrukaya, Abant kavşağı, Bolu Dağı Tüneli ve Viyadükler, D-100 karayolunda ise Abant kavşağı, Elmalık, Bakacak, Karanlıkdere ile Seymenler mevkisinde etkili oluyor. Karayolları ekipleri, güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

Bölgede görev yapan trafik ekipleri de sürücüleri karyağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Bolu merkezinde de etkili olan karyağışı devam ediyor.


En Çok Aranan Haberler