HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bolu'da tiner yüklü TIR tünel girişine çarptı: 5 ölü

Bolu'nun Mengen İlçesi'nde tiner yüklü TIR'ın tünel girişine çarpması sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü.

Alınan bilgiye göre, Gebze'den Ramazan Bayramı tatili için ailesiyle Karabük'ün Yenice ilçesine gittiği öğrenilen Cevat Ceylan yönetimindeki 78 YD 920 plakalı tiner yüklü TIR, Dorukhan Tünel girişinde bariyerlere çarparak yanmaya başladı.

TIR'ın yandığını gören diğer sürücüler, Mengen Belediyesi itfaiyesini arayarak yardım istedi.

Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saatlik çalışmasıyla yangın söndürüldü.

Kazada sürücüsü ile tırdaki kimlikleri henüz belirlenemeyen 5 kişi hayatını kaybetti, tırın dorsesinde yüklü otomobilde seyahat eden iki kişi de yaralandı.

Yaralıların kentteki hastanelere kaldırıldığı öğrenildi. Ölen ve yaralıların kimliklerinin belirlenmesi çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Jandarma ekipleri ise kazada yaşamını yitirenlerin kimlik tespiti için çalışma başlattı. Bolu Valisi Aydın Baruş da kazayla ilgili bilgi aldı.

Yetkililer gazetecilere yaptığı açıklamada kazada sürücü Cevat Ceylan'ın yanı sıra Ayşenur Ceylan, Elif Ceylan, Beyzanur Ceylan'ın yanı sıra bir kişinin daha hayatını kaybettiğini belirttiler. Vali Baruş, "Bizi üzen bir kaza yaşandı. Beş vatandaşımız kaza sonucu değil de kaza yapan TIR'daki yanıcı maddenin alev alması sonucu maalesef hayatını kaybetti. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum" dedi.

Ekiplerin kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler