HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bonzai'den sonra şimdi de 'Marok' adlı uyuşturucu çıktı

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin yaptığı operasyonda, Türkiye’de ilk kez 'Marok' adı verilen uyuşturucu ele geçirildi.

Bonzai'den sonra şimdi de  'Marok' adlı uyuşturucu çıktı

280 gram uyuşturucuyu satmak isterken yakalanan 3 kişi gözaltına alınırken, uyuşturucu özelliklerinin tespiti için İstanbul Kriminal Labaratuvarı'na gönderilecek.

Sakarya Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik istihbarat çalışmaları kapsamında, uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlenen M.B. (40), B.B. (38) ile Ö.F.'yi (20) gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada M.B.'nin evinde metal para büyüklüğünde 220 adet adet toplam 280 gram koyu renkte uyuşturucu bulundu.

Sakarya Emniyet Müdürlüğünde uyuşturucu alt kiti ile yapılan tahlilde ele geçirilen maddenin Bonzai ve sentetik cannabinoid gibi etkili olan 'Marok' adlı yeni tür uyuşturucu olduğu belirlendi. Türkiye’de ilk kez ele geçirilen uyuşturucu incelenmek üzere İstanbul’da bulunan kriminal laboratuvarına gönderilirken, adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

Türkiye’de ilk kez rastlanan Marok adı uyuşturucunun Fas'ta esrar ile sentetik maddenin karışımıyla elde edildiği belirtildi. Metal Para büyüklüğünde olan uyuşturucunun tanesinin de 80 ile 100 lira arasında satıldığı öğrenildi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler