HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Boşandığı Fransız eşinin kızını kaçırdığını iddia etti

Bursa'da yaşayan 39 yaşındaki Sema Oymak, boşandığı Fransız eski eşinin valeyeti kendisinde olan kızını kaçırdığını öne sürdü.

Boşandığı Fransız eşinin kızını kaçırdığını iddia etti

Savcılığa suç duyurusunda bulunan Oymak, kızının bir an önce bulunup kendisine verilmesini istedi.

Bursa'da yaşayan ve özel bir şirkette çalışan Sema Oymak, otomobil fabrikasında çalışan Fransız Benjamin Subra ile 2006 yılında tanışıp evlendi. Daha sonra Fransa'ya giden çiftt, 7 yıl önce dünyaya gelen kızlarına Marie İdil adını koydu. Evliliğinin beklediği gibi gitmemesi soncu 2012 yılında Türkiye'ye dönen ve 2013 yılında Fransız eşinden boşanan Sema Oymak, velayeti kendisine verilen kızı ile birlikte yaşamaya başladı.

Boşanma sonrası,çocuğun hem annesi hem de babasıyla geçireceği günlerin kararlaştırıldığını belirten Sema Oymak, "Fransa'da yaşarken, eski eşimin uygun olmayan özel hayatı, benim ve kızımın psikolojisini bozdu. Yavrum 4 yaşındaykenbabasından yaşıtlarının bilmediği şeyleri duymaya başladı. O zamanlar Türkiye'ye tatile gelince kızımı Bursa'da Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde psikoloğa gösterdim. Doktorlar kesinlikle kızımın Fransa'ya gitmemesini istedi.Bunun üzerine boşanmak için işlemler başlattım. Mahkeme, çocuğun Türkiye'de kalması gerektiği, Fransa'ya gönderildiği takdirde psikolojik travmaya devam edeceği ve hiçbir şekilde düzelemeyeceği yönünde karar verdi. Türkiye'de velayet bana verildi. Lahey Sözleşmesi'ne göre, elimizde kızımın Türkiye'de kalması için kesinleşmiş karar var. Türkiye'deki yasal süreçte dosya Yargıtay'a 4 defa gitti ve 4 defa onaylandı. Ayrıca yerel mahkemeler de kızım için yurtdışına çıkış yasağı kararı verdi" dedi.

Mahkemenin, velayeti kendisine verilen kızını görmesi için babasına her ayın son cuma ve cumartesi günleri ile 1-10 Temmuz ve 1-10 Ağustos tarihlerini uygun gördüğünü ifade eden Oymak,"Temmuz ayında 10 gün Çeşme'de tatile gitmişler. Babası, 10 Temmuz'da kızımı getirdi. 1 Ağustos'ta yeniden aldı. 2 Ağustos ve daha sonraki günlerde onu telefonla aradım ama cevap vermedi. 10 Ağustos'ta saat 18.00'de getirmesi gerekirken hiçbir haber alamadım. Onu aradım, mesaj attım ancak hiçbir şekilde dönüş yapmadı. Yavrumu bir şekilde benden alıp kaçırdı. Onun bulunmasını kızımın bana verilmesini istiyorum" dedi.

Polise ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu avukat tuttuğunu söyleyen Sema Oymak, "Benjamin'in polis kayıtlarında Türkiye'ye giriş yaptığı, fakat çıkmadığı görülüyor. Aynı şekilde kızımın da Türkiye'den çıkışı görünmüyor. Kızımın babası görüş günlerine kendi annesini de getirirdi. Onun Türkiye'ye girişi ve çıkışı var ama baba ile kızımın çıkışları görünmüyor. Bunun üzerine kızımın babasının İstanbul'da yaşayan en yakın arkadaşını aradım. O bana, Benjamin'in kızımı Fransa'ya götürdüğünü söyledi. Türkiye'de değiller. Tek isteğim, kızımın geri dönmesi. Çok çaresizim.Yavrumu kaçırdığını düşünüyorum" diye konuştu.

Sema Oymak'ın avukatı Taylan Dinçer de 10 Ağustos'ta anne ile polis merkezine giderek şikayetçi olduklarını, ertesi gün Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını anlattı. Suç duyurusunda, Benjamin Subra hakkında 'çocuğu alıkoyma' suçundan soruşturma başlatılması ve yakalama emri çıkarılmasını talep ettiklerini aktaran Dinçer, "Yetkili mercilerce girişimler sürüyor. Adalet Bakanlığı, Türkiye'nin 1 Ağustos 2000 tarihinden itibaren taraf olduğu Lahey Sözleşmesi gereğince 'uluslararası çocuk kaçırmanın hukuki veçhelerine ilişkin' işlem başlattı. Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce yürütülen ve İdil'in iadesi için hazırlanan tutanak Fransızca'ya çevrilecek ve Fransa Adalet Bakanlığına başvurulacak" diye konuştu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler