HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Böyle vahşet görülmedi!

6 köpek yavrusu, kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından iple birbirine bağlandıktan sonra av tüfeğiyle vurularak öldürüldü.

Böyle vahşet görülmedi!

Burdur'un Bucak İlçesi'nde Tansu İşler'in, bir yakınına ait boş bir evin bahçesinde beslediği 6 köpek yavrusu, kimliği henüz belirlenemeyen 5 kişi tarafından iple birbirine bağlandıktan sonra av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. Gözyaşlarına boğulup, olayı 'Vahşet' olarak nitelendiren Tansu İşler, "Bu vahşetin sorumlusu olan canilerin bulunmasını istiyorum" dedi.

Bucak'ta TOKİ Evleri'nde oturan ev kadını Tansu İşler, 6 yıl önce sokakta bulduğu 2 köpeğe Mimar Sinan Mahallesi'ndeki bir yakınına ait bahçeli boş evde bakmaya başladı. 5 ay önce de beslediği köpeklerin 6 yavrusu dünyaya geldi. 8 köpeğin barındığı eve, 4 kilometre uzaklıktaki evinden her gün yiyecek taşıyan Tansu İşler, geçen pazar günü Antalya'ya geldi. Pazartesi günü köpekleri beslemek için tekrar Bucak'a giden Tansu İşler, 6 köpek yavrusunun av tüfeğiyle vurularak öldürüldüğü görünce şoke oldu. Gördüğü korkunç manzaraya isyan eden Tansu İşler, polisi arayarak olayı bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan polis, çevredekilerin ifadelerine başvurdu. Polis, köpekleri tüfekle vurduğu iddia edilen 5 kişiyi bulmak için çalışma başlattı.

'6 YILDIR BAKIYORDUM'

Yaşanan olayı 'vahşet' olarak nitelendiren Tansu İşler, "Sokakta bulduğum biri dişi 2 köpeği 6 yıldır kimse rahatsız olmasın diye bir tanıdığımın evinin bahçesinde besliyordum. Evime 4-5 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen her gün yiyecek taşıdım. Bu yıl köpeklerin 6 yavrusu oldu. Sağlık kontrolleri yapıldı, aşıları tam. Pazar günü Antalya'ya gittim. Komşularım arayarak evden silah sesi geldiğini, evin bahçesinden elinde tüfek bulunan 5 kişinin çıktığını haber verdi. Köpeklerin kaçıp kurtulduğunu düşündüm. Ancak pazartesi günü köpekleri beslemeye geldiğimde 6 yavrunun öldürüldüğünü gördüm" dedi.

'TAM ANLAMIYLA VAHŞET'

Yetişkin 2 köpeğin bahçe duvarını aşarak kaçtığını belirten Tansu İşler, şüphelilerin yavru köpekleri önce iple birbirine bağladığını, ardından da hedef yapıp tüfekle vurduğunu söyledi. Köpek yavrularının canice öldürüldüğünü kaydeden İşler, "Kimin neden öldürdüğünü bilmiyorum. Yavruları ayaklarından birbirine bağlayıp öyle öldürmüşler. Bu tam anlamıyla bir vahşet. Böyle bir caniliği kim yapar bilemiyorum" diye konuştu.

Tansu İşler, köpeklerini öldürenlerin yakalanması için polisten ve Hayvan Hakları Federasyonu'ndan (HAYTAP) yardım istediğini anlattı.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler