HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu 6 sayfa Türkiye'yi sarsacak

Antalya’da korunmaya muhtaç çocuklarla ilgili korkunç iddialar, gündeme bomba gibi düştü.

Bu 6 sayfa Türkiye'yi sarsacak

Antalya’da korunmaya muhtaç çocukların ilgisizlik nedeniyle fuhuşa sürüklendiği, madde bağımlısı olmayan çocukların madde bağımlılarına yönelik ünitelerde tutulduğu, sevgi evlerinde kalan kız çocuklarının kurumdaki bazı görevliler tarafından cinsel tacize uğradığına yönelik korkunç iddialar gündeme bomba gibi düştü.

Kısa süre önce görevden alınan Antalya Sosyal Politikalar İl Müdürü Afife Taş döneminde gerçekleştiği iddia edilen olaylar dizisi daha önce yurtlarda kalıp yurt çocuklarına yardım amaçlı olarak kurulan derneklerde görev alan N.E.Y.’nin Aile ve Sosyal Politikalar ve İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği 6 sayfalık ‘dehşet dosyası’ ile ortaya çıktı.

YAZILI İFADE ALDILAR

Bakan Ayşenur İslam ve Efkan Ala ismine yollanan dosyada tacize uğradığı, madde bağımlısı olmadığı halde bağımlı ünitelerinde tutulduğu iddia edilen çocukların isim ve yaşları açık biçimde yazılırken, 23 Mayıs tarihinde iddiaları gündeme taşıyan N.E.Y.’nin yazılı ifadesine başvuruldu ve Antalya Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne 4 müfettiş gönderildi.

9 MÜFETTİŞ ÇALIŞIYOR

İlk yapılan tespitlerde ciddi suç şüphesi ortaya çıkması üzerine müfettiş sayısı 9’a çıktı. İl Müdürlüğü yetkilileri kurumda 9 müfettişin inceleme yaptığını doğrulayarak, “Bakanlıklara yapılan bir takım şikâyetler üzerine kurumumuzda inceleme başlatıldı. Şu an bu incelemeler sürüyor. Ancak incelemelerin içeriği hakkında bilgi veremeyiz” dedi.

REZALET YAŞANIYOR

İddiaları gündeme taşıyan N.E.Y., “Burada çok büyük bir rezalet yaşanıyor. Genç kızlarımız ilgisizlik nedeniyle fuhşa sürükleniyor, cinsel tacize uğruyor. Ben bu çocukların isim, yaşları ile birlikte yetkili kurumlara bildirdim. Denetçiler yazılı ifademi aldı. Elimdeki tüm bilgileri paylaştım. Zaten şu anda kurumun altını üstüne getiriyorlar” dedi.

İŞTE DEHŞET DOSYASI

N.E.Y. tarafından bakanlıklara gönderilen dosyada yer alan iddialar ise şöyle:

Devlet koruması altında olan 25 kız çocuğu madde bağımlısı haline gelmiş ve fuhuş batağına sürüklenmiştir. Bu arkadaşlarımızın isimleri bendedir. H.D. (16) madde bağımlısı olmadığı halde 4 ay bağımlı ünitesinde tutuldu. Şiddetten koruma kabulü yapılan E.G. (6) , A.Ö.G. (4), H.G. (3), A.D. (5) de madde bağımlısı olmadığı halde 4 ay bağımlı ünitesinde tutuldu.

TACİZCİ İLE AYNI ODADA

A.B. (15) ismindeki kızımız kurumda çalışan şoför İ.Ö. tarafından araç içinde cinsel tacize uğradı. Şahıs kurum içinde korundu, A.B.’den şikâyetini geri çekmesi istendi ve İ.Ö. ile uzlaşması için bir odada yalnız bırakıldı. A.B. şikâyetinden vazgeçmeyince ceza olarak bağımlı ünitesine gönderildi, burada bağımlı kızlar tarafından şiddet gördü. Tacizci İ.Ö.’nün daha önce başka çocukları da taciz ettiği yönünde elimde belgeler var. Fakat İ.Ö. hala görevde.

MÜDÜR KABUL ETMİŞTİ

Yaklaşık 4 ay önce bakanlık kararı ile yurtların kapatılması sonrası kurulan merkezde, 0-6, 7-12 ve 13-18 yaş grubundaki çocukların fiziki yetersizlik nedeniyle aynı binada tutulduğu, suça karışan, şiddet ve cinsel istismar mağduru çocuklarla ilgili hiçbir fiziki ayrım yapılmadığı iddiaları gündeme gelmiş dönemin İl Müdürü Afife Taş, “Daha önceleri, mağdur olan çocukların yanına dışarıdan, yatacak yeri olmayan adamlar alınıyordu niye onları haber yapmadınız? Yatacak yeri yok, çocukların yanına yatırıyorlar. Madde bağımlısı mıdır, hırsız mıdır, cinayetten mi aranıyordur yani ne olduğu belli olmayan adamı alıyorlardı. Ben ‘Bunlar gelemez’ diye mücadele ettiğimde bazı görevliler beni linç etti” demişti. kaynak hurriyet

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler