HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burak Can uğurlandı

Berkin Elvan’ın cenazesi sonrası İstanbul Okmeydanı’nda yaşanan gerginlikte hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu’nun (22) cenazesi otopsinin ardından memleketi Giresun’a götürüldü.

Burak Can uğurlandı

Gezi eylemlerinde başına isabet eden gaz bombası fişeği yüzünden hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın cenazesinden sonra Kasımpaşa Dörtyol’da önceki gece iki grup arasında çıkan çatışmada Burakcan Karamanoğlu’nun (22) başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetmesi yeni bir gerginliğe yol açtı. Karamanoğlu’nun cenaze törenine Türk bayraklarıyla binlerce kişi katılırken, gözyaşlarına hakim olamayan baba Halil Karamanoğlu “Mermi geliyor. Düşüyor olduğu yere ve yüzünü yere vuruyor. Vurunca yüzü yarılıyor. Bedava ölüm, bedava… Benim sağ ve solla herhangi bir işim yok. Biz hep beraber Türk milletiyiz. Bütün gençlere yazık. Sağduyu...” dedi.

MERAKTAN BAKIYORLAR

3 ay önce askerden gelen ve bir lokantada garson olarak çalışan Karamanoğlu’nun cenazesi, savcılık incelemesinden sonra Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Burada açıklama yapan baba Halil Karamanoğlu, annesinin ısrarına rağmen oğlunun dışarı çıktığını belirterek şöyle konuştu: “Evimiz ana caddeye yakın. 200 metre yukarıda olayların olduğu yerde vatandaşlar toplu halde yürüyerek geliyorlar. Işıklar sönük, saat 18.00’de ışıkları söndürdüler. Bunlar da 3 arkadaş kol kola giriyorlar. Caddenin kenarında bunları gözlüyorlar. Hepsi 5-10 dakika içinde olay bitiyor. Kör kurşun gelip isabet ediyor. Ellerinde sopalar yok, bizimkiler sadece meraktan. Genç çocuklar, merak edip bakıyorlar. Mermi geliyor. Yanındaki arkadaşı ‘Ne oldu?’ diyor. Düşüyor, olduğu yere ve yüzünü yere vuruyor. Yüzü yarılıyor. Bedava ölüm, bedava...

15 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUK MU KURTARIYOR

Kardeşim, benim sağ ve solla herhangi bir işim yok. Biz hep beraber Türk milletiyiz, Türk’üz. Bizim vatanımız tek. Bu olayları tasvip etmiyoruz. Bir çocuğun, 15 yaşındaki bir çocuğun, bir ekmek alıp veriyor hesabını katarak, bunu ileri sürerek, ülkenin altını üstüne getirmenin bir anlamı yok. 15 yaşındaki bir çocuk mu Türkiye’yi kurtarıyordu, ölmeseydi? Onu ileri sürerek bu hadiseleri yapıyorlar. Okmeydanı’nda kırmadıkları dükkan, yer kalmadı. Yaktılar, yıktılar her tarafı. Bir polis önüne çıkıp da ‘Nereye gidiyorsun?’ demedi. Herkesin evladı var. Benim canım yanıyor. Yazık günah bu millete, bu çocuklara yazık. Hep bir ve beraber olacağız. Bu ülkeyi böldürmeyeceğiz. Kimseye de yar etmeyeceğiz. Biz Türk’üz, Müslümanız. Bu ülkeyi Türkiye’den, Türk’ten başkası idare edemez. Alman’ı, Amerikalısı gelip burayı idare edemez.”

ELEKTRİKLER KESİLDİ

Hayatını kaybeden Karamanoğlu ile birlikle olduğunu söyleyen Erdem Cıbız da olayı şöyle anlattı: “Akşam 9’dan sonra elektrikler gitti. Göz gözü görmüyordu, biz de çatışmalar yaşandığı için mahalleli olarak sokağa çıktık. Halk Cephesi isimli grubun mahalleye doğru yürüdüğünü söylediler. Biz de onları mahalleye sokmamak için Fatih Caddesi’nden yukarıya doğru yürüyüşe geçtik. Bu sırada karşı grupla karşı karşıya geldik. Onlar otomatik silahlarla ateş etmeye başladılar. Bizden de ateş edenler oldu. Burak bu sırada yere yığıldı.

KARŞIT GRUP YOK İDDİASI

Ailenin yakınlarından Dursun Eker ise karşıt gruplar arasında bir çatışma olmadığını öne sürerek şunları söyledi: “Berkin’in cenazesine katılanların dağılıp Okmeydanı’nda taşkınlık yapması ve tesadüfen bu gençlerle karşılaşmasından mütevellit bir hadise. Karşıt grup, çatışma yok. Ne taş ne sopa var. Kalabalığın içinde kim olduğunu bilmediğimiz şahısların ateş açması sonucu bir gencimiz vefat etti. Başka vefatlar olmasın, başka canlar yanmasın. Biz taşkınlık çıkmaması için cenazeyi burada değil, Alucra’da toprağa vereceğiz. Lütfen herkes sakin olsun.”

BERKİN’İN MAHALLESİNE YÜRÜMEK İSTEDİLER

Burakcan’ın cenazesi önce evine ardından Fatih Sultan Mehmet Konak Camisi’ne götürüldü. Cenaze namazı sonrası toplananlar tekbir getirip “Okmeydanı şehidine sahip çık”, “Berkin Berkin dediniz Burakcan’ı yediniz” sloganları atarak, Berkin Elvan’ın mahallesine gitmek istedi. Çevik Kuvvet yolu keserek izin vermedi. Sosyal medyada da ‘Kasımpaşa 1453’ isimli grup çağrılar yaptı. Camiye de, “Sayın Başbakanımız, Burakcan Karamanoğlu kardeşimiz Türkiye için şehit olmuştur. Bütün halkımız böyle bilsin” yazılı bir pankart asıldı. Ancak tepkiler üzerine indirildi. Cenaze daha sonra Piyale Paşa Camisi’ne götürülerek ikinci bir cenaze namazı kılındı. Cenaze Giresun’un Alucra ilçesinin Karaağaç köyüne götürüldü. Akşam saatlerinde de Okmeydanı’nda toplanan gruplarla polis arasında arbede çıktı.

ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN "OKMEYDANI " AÇIKLAMASI

İstanbul Ülkü Ocakları Başkanlığı'ndan dün akşam Okmeydanı'nda 1 kişinin ölümü 2 kişinin de silahla yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili açıklama yapıldı. "Kamuoyuna saygıyla duyurulur" başlığı ve İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım imzasını taşıyan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"İstanbul Okmeydanı’nda dün akşam saat 22.00 sularında yasadışı gösteri yapan eylemci bir grup ile Kasımpaşa 1453 tarafta grubu arasındaki olayda 22 yaşındaki Burak Can Kahramanoğlu isimli bir genç hayatını kaybetmiştir.Başta Sosyal Medya olmak üzere bazı yayın organlarında dün meydana gelen olayların ülkücülerle yasadışı gösteri yapan gruplar arasında gerçekleştiği ve olayda hayatını kaybeden Kahramanoğlu’nun Ülkü Ocaklarına mensup olduğu iddia edilmiştir. Söz konusu olaylarda Ülkü Ocakları ve onun herhangi bir mensubu kesinlikle yer almamış almamıştır. Olayda vefat eden merhum Burak Can Kahramanoğlu’nun eylemcilerle çatışan, AKP’nin hegemonyası altındaki “Kasımpaşa 1453" grubunun bir mensubu olduğu bilinmektedir. Dün yaşanan üzücü olaylarda teşkilatımızın hiçbir mensubu bu kaos ortamında yer almamıştır. Bu çatışma AKP mensupları ve eylemciler arasında gerçekleşmiştir. Aksi yöndeki haberler tamamen Ülkücü Hareketi bu kaos ortamına çekmeye çalışan provokatörler tarafından yayılmaya çalışılmaktadır.

Bu olayda ülkücüleri olayın bir tarafı gibi göstererek, sokağa çekmek isteyenlerin niyetleri aşikârdır. Yeri geldiğinde “Milliyetçiliği ayaklar altına aldığını" söyleyen ve “Ülkücüleri Fatiha Bilmemekle" suçlayan başbakan, çaresiz kaldığı yerlerde de ülkücülerin yanında olduğu algısını oluşturmaktadır.Ülkemizin bir an önce bu kaos ortamından kurtulmasını temenni ediyor, hayatını kaybeden Burak Can Kahramanoğlu’na Allah’tan Rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

DHKP-C üstlendi
Burakcan Karamanoğlu’nun hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturmada, polisin tespitlerine göre 2 tabanca kullanıldı. Polisin iddiasına göre olay şöyle gelişti: Berkin Elvan’ın cenazesinden sonra DHKP-C’lilerin yoğunlukta olduğu bir grup polisle çatışarak Feriköy bölgesine çekildi. Burada önce sağ görüşlü bir grupla daha sonra da polisle çatışmaya devam eden grup, Kulaksız’a geçti. Araçları ve işyerlerini tahrip etti. Mahalle gençleri müdahale etmek için dışarı çıktı. Uzaklaşan grup bir süre sonra daha kalabalık olarak geri döndü. Mahallede bekleyen grubun üzerine direkt ateş açıldı. Burakcan Karamanoğlu hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Bir internet sitesinde DHKP-C adına yapılan açıklamada da saldırı üstlenildi. Açıklamada, ”Dün Berkin’ini uğurlayan Cephe’liler şehidinin hesabını sormak için sokaklardaydı. Cephe’liler tarafından Örnektepe’deki 2 seçim bürosu ayrıca Talatpaşa’da bulunan AKP Seçim Koordinasyon Bürosu yakılarak tahrip edildi. Bunun ardından AKP’nin eli sopalı eli satırlı çeteleri halka ve devrimcilere saldırdı. Cephe’liler bu saldırı karşısında silahlanarak karşılık verdi. Çıkan çatışmada sivil faşistlerden 1’i öldü 2’si de yaralandı” denildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler