HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burak Can'ın son anları kamerada

Berkin Elvan protestoları sırasında Okmeydanı’nda bir grubun silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu’nun son anları, kameralara yansıdı.

22 yaşında hayata veda eden Burak Can Karamanoğlu’nun vurulma anı ve son anları kameralara yansıdı. Büyük üzüntüye sebep olan cinayet, bugün Burak Can Karamanoğlu’nun vurulduğu yerde düzenlenen eylemle lanetlendi. Aralarında kadınların da bulunduğu grup daha sonra sloganlar eşliğinde Okmeydanı Şark Kahvesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Önlem alan polis ekipleri, grubun önünü kesti. Bu sırada eylemcilerle polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

ACILI BABADAN ANLAMLI MESAJ

Öte yandan, öldürülen gencin babası, çok anlamlı mesajlar verdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Halil Karamanoğlu, “Ben akşam evde yemek yedim, oturuyordum oğlum işten geldi. Ben daha sonra dışarı çıktım. Annesine demiş ‘ben dışarı çıkıyorum.’ Annesi de ‘dışarıda olaylar var çıkma’ demiş. Yalnız bizim olduğumuz mevkide olay olmaz. 200 metre yukarıda olayların olduğu yerde vatandaşlar toplu halde yürüyerek geliyorlar. Işıklar sönüktü. Onlar toplu halde geliyor, bunlar da 3 arkadaş kol kola girip onları gözlüyorlar. O grup bizimkilerin üzerine geliyor. Her şey 10 dakika da oluyor. 10 dakikada kör kurşun geliyor, isabet ediyor. Kurşun eylemcilerden gelmiş. Bizimkiler sadece merak edip bakıyorlar. Zifiri karanlıkta mermi geliyor, olduğu yere yığılıyor. Kurşun bir taraftan girmiş, diğer taraftan çıkmış” dedi.

ASKERDEN YENİ GELMİŞ

Oğlunun 3 ay önce askerden geldiğini ifade eden baba, “Benim hiçbir tarafla ilgim yok. Bizler Türk’üz, vatanımız tek. Bu olayları biz tasvip etmiyoruz. Bir çocuğu ileri sürerek ülkenin altını üstüne getirmenin bir anlamlı yok. 15 yaşındaki bir çocuk mu ölmeseydi Türkiye’yi kurtarıyordu. Onu bahane edip bu hadiseleri yapıyorlar. Okmeydanı’nda kırmadıkları yer kalmadı. Herkesin evladı var. Bugün benim canım yanıyor, yarın başkasının yanar. Bu gençlere yazık” diye konuştu.

Sağduyu çağrısında bulunan Halil Karamanoğlu, “Hep bir, beraber olacağız, bu ülkeyi kimseye böldürtmeyeceğiz. Biz Türk’üz, Müslüman’ız, bu ülkeyi Türk’ten başkası idare edemez” şeklinde konuştu.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler