HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burhaniye’de deve güreşi heyecanı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Pelitköy beldesinde düzenlenen geleneksel deve güreşlerinde büyük heyecan yaşandı.

Ege ve Marmara’nın değişil il ve ilçelerinden gelen 130 deve çok heyecanlı güreşler yaparken, yörede 3 haftadır yağmur nedeniyle güreşlerin ertelenmiş olması da Pelitköy güreşlerine olan ilgiyi artırdı. Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Balya Belediye Başkanı Dündar Cengiz ile Edremit Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ve Bigadiç İskele Belediye Başkanı Ayhan Aşık ile birlikte yaklaşık 5 bin meraklının izlediği güreşlerde büyük heyecan yaşandı.

Değişik il ve ilçelerden gelen develerin hareketli güreşleri izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşatırken seyircilerin üzerine giden iki deve de büyük korkuya neden oldu. Tel örgüyü yıkarak insanların oturduğu masaları deviren develerin altında kalan olmaması büyük şans olarak değerlendirildi. Görevliler bazı develeri ayırmakta güçlük çekti. Geçen yıl güreşleri kar nedeniyle yapamadıklarını anlatan Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık” Hava şartlarına göre güreş yapılıyor. Geçen yıl kardan yapamadık. Geleneksel olduğu için kar kış hep yapmaya gayret gösteriyoruz. Şu anda hava güzel 3-5 bin seyirci var. Hava güneşli olduğu için seyirci geliyor. Bodrumdan Çanakkale’ye kadar seyirci var. Bu güreşler belediyeler olmazsa olmaz. Muhtarlıkla ve derneklerle olacak iş değil. Destek her şey desteğe bağlı. Turizm bakanlığına dilekçe verdik. Destek olmuyorlar. Bizlere destek olmaları lazım. .Turizm bakanlığı destek olması lazım” dedi.

İsmail Özkan da, “Hava muhalefeti nedeniyle Burhaniye de güreş olmadı. En güzel güreşleri seyrettirmek için Pelitköy olarak var gücümüzle çalıştık” dedi.Bir vatandaş da” Her yerden gelen seyirciler güreşe doydu” dedi. Bir vatandaş ise, “Yakında böyle güreş seyretmemiştim” dedi. Bir başka vatandaş da: Pelitköy güreşlerinde şu ana kadar her güreşte olduğu gibi alt tabaka develer güreşti. Şu anda ise çok güzel güreşler oluyor. İlerleyen saatlerde daha güzel güreşler olacak. Bu gün 3 bini geçkin seyirci güreşlere doydu. Birkaç haftadır güreşler yağmur nedeniyle yapılamamıştı. Bu gün güreşe doyduk. Pelitköy belediye başkanına teşekkür ediyorum” dedi. Güreşlere katılan tüm deve sahiplerine birer halı verilirken dereceye giren develerin sahiplerine de plaket verildi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler