HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burnunda unutulan tampon 9 ay sonra ameliyatla alındı

Bolu'daki İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat olan 36 yaşındaki Filiz Doğru'nun burnunda unutulan 12 santimetre uzunluğundaki tampon 9 ay sonra fark edilerek ameliyatla alındı.

Filiz Doğru, geçen yıl Mayıs ayında burnundaki rahatsızlık nedeniyle İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı bölümüne muayene olmaya gitti.

Burnunda eğrilik ve küçük bir parça et olduğu belirlenen Filiz Doğru'nun ameliyat olmasına karar verildi. Filiz Doğru 23 Haziran'da ameliyat olurken, 12 gün sonra burnundaki plastik tamponlar alındı. Filiz Doğru burun akıntıları ve kötü koku şikayetiyle defalarca muayeneye gitti. Ameliyat olduğu servisteki doktorlar Filiz Doğru'yu kulak burun boğaz servisine yönlendirdiler. Filiz Doğru sinüzit teşhisiyle ilaç tedavisine devam etti. 5 ay boyunca ilaç tedavisine devam eden Filiz Doğru şikayetlerinin düzelmemesi üzerine tekrar aynı hastaneye muayene olmaya gitti. Filiz Doğru'nun muayene eden asistan doktorun burnundaki yabancı maddeyi tespit etmesi ardından tayini Ankara'ya çıkan ameliyatı yapan doktor bilgilendirildi. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Filiz Doğru 20 Mart'ta ameliyata alınarak, burnundaki 12 santim uzunluğundaki tampon alındı. Filiz Doğru ilk ameliyatı gerçekleştiren Dr. Furkan Karabekmez hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. 23 Haziran'da ameliyat olduğunu belirten Filiz Doğru, şöyle dedi:

"Ameliyata rağmen şikayetlerim devam etmeye başladı. Burun akıntıları ve kötü kokular oluştu. Aynı hastanenin plastik cerrahi servisinde kontrollere devam ettim. Ameliyattan 12 gün sonra doktorum tarafından burnumdaki plastik tamponlar alındı. Kötü kokular gelmeye devam ettiği için sürekli sağlık kontrollerine devam ettim. Bana daha sonra tedavi için aynı hastanenin KBB servisine gitmem istenildi. Aylarca bu serviste tedavi gördüm. 5 ay kadar tedavi gördüm ve sonuç alamadım. 15 gün önce muayenede asistan doktor bir şeyden şüphelendi ve hocasını çağırdı. Burnumda yapılan detaylı muayenede burunun üst kısmını kaplayan bir şeylerin olduğu ve durumumun ciddi olduğunu ve alınması gerektiğini söyledi. Plastik cerrahi servisinde yapılan muayenenin ardından da Bolu'da tahlillerin yapılıp ameliyata hazır şekilde Ankara'ya gitmeM gerektiği söylendi."

Doğru, 20 Mart tarihinde Ankara Numune Hastanesi'nde ikinci kez ameliyat olduğunu söyleyerek, "Zor bir ameliyat oldu, İltihaplanmanın beyine yakın noktada olması doktorları da ameliyat için biraz korkuttu. Burnumun içerisinde 12 santim uzunluğunda tampon unutmuşlar. Geçtiğimiz hafta avukatımla birlikte doktor hakkında suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler