HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa’da 50 tonluk kaya yol kapattı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yamaç üzerinden yuvarlanan 50 tonluk dev kaya yolu kapattı.

Bursa’da 50 tonluk kaya yol kapattı

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Bahçekaya ile Mesruriye Mahallesi'ni birbirine bağlayan ulaşım yolu, yamaç üzerinden yuvarlanan dev kaya nedeniyle kapandı. Yolun kapanması üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl Şantiyesi iş makineleri tarafından tali yol oluşturuldu. Mesruriye Mahallesi Muhtarı Hayati Aslan, tehlike altında olduklarını ifade ederek, alternatif yol oluşturulması gerektiğini söyledi.

DEV KAYA YOLU KAPATTI

Akşam saatlerinde Bahçekaya ile Mesruriye Mahallesi'ni birbirine bağlayan ulaşım yolu, Mesruriye Mahallesi girişinde yamaç üzerinden kopan kaya parçasının yuvarlanarak yol üzerine düşmesi sonucu kapandı. Yaklaşık 7 metre uzunluğunda, 3 metre yüksekliğindeki kayanın yol ortasında durması sonucu ulaşım sağlanamazken, Mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine dün sabah saatlerinde olay yerine gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl Şantiyesi ekipleri, incelemelerin ardından kayanın boyutunun büyük olması nedeniyle yol üzerinden kaldırılmasının imkansız olacağına kanaat getirdiler.

ALTERNATİF YOL AÇILDI

İş makineleri ile yapılan müdahalede yerinden kaldırılamayan kaya nedeniyle alternatif yol çalışması yapıldı. Ekipler iş makineleri ile yolun bir kısmını genişleterek, trafik akışını geçici olarak sağladılar. Yolun yaklaşık 4 metre genişletilmesi sonucunda çalışma tamamlandı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl Şantiyesi Şefi Nadir Alp, "Dün akşamüzeri yamaçtan kopan kaya yol üzerine devrilmiş. Yol kapanınca bize haber verildi. Kaya parçasının olukça büyük olması nedeniyle ilk etapta kaldırılması mümkün olmadı. Çalışma yaparak yolumuzu genişlettik. Kayayı yerinden kaldırmak zor. Yakın zaman içerisinde kayayı parçalayarak yoldan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

30 KÖY YOLU AÇILDI

Şef Nadir Alp, dünden itibaren yüksek kesimlerde kar yağışının yeniden etkili olduğunu, 4 greyder, 2 kepçe ve 2 kar kürüme kamyonunun 30 köy yolunu açma konusunda çalışma yaptığını bildirerek, "30 personelle elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

BU KORKUYLA YAŞAYAMAYIZ

Yoldan geçerken büyük bir tedirginlik ve korku yaşadıklarını belirten Meşruriye Mahallesi Muhtarı Hayati Aslan ise, "Devamlı kullandığımız yola kaya düştü. Haber verdik, kısa süre içerisinde ekipler geldi. Kayanın ağırlığı en az 50 ton. Çok büyük bir kaya. Bir aracın veya bir insanın üzerine düşmüş olsa bunun vebalini kim ödeyecek. Dilekçelerimizi verdik ve yol güzergâhımızın değiştirilmesini istiyoruz. Her gün bu korkuyla yaşayamayız. Kış şartlarında kapanan rampa olan yolumuzun açılması da zor oluyor. Çok zorluk çekiyoruz. Kar yağışı olduğunda düzenli olarak yolumuz açılıyor ama biz tehlikeli bir bölgedeyiz. Hafta da bir kaya parçası düşüyor. Yetkililerden yolumuzun değiştirilmesini istiyoruz” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler