HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa'da El Kaide tekbiri

Bursa'da El Kaide tekbiri

Bursa'da polis ve jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü El Kaide ile bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 23 kişiden 14'ü daha sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Alay Komutanlığı'nın sürdürdüğü teknik takip ve operasyon kapsamında, savcılığın verdiği izinle El Kaide ile bağlantılı olduğu öne sürülen 23 kişi, 3 gün önce gözaltına alınmıştı. Sanıkların üzerlerinde, ev ve işyerlerinde yapılan aramada çok sayıda aralarında "Cihat nasıl yapılır" adlı ve örgütün propagandasını içeren kitap ve dergilerin bulunduğu doküman ele geçirilmişti. Dün adliyeye çıkarılan biri kadın 9 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Sorgulamaları tamamlanan diğer 14 kişide Fomara'daki Emniyet Müdürlüğü'nden adliyeye sevk edildi. Adliyeye çıkarılan zanlılardan örgütün Bursa sorumlusu olduğu öne sürülen S.S. (38), H.K (31), M.E.(31), Y.Ş. (37), M.G. (31), D.D. (34), N.S.K. (40), Ş.A. (27), M.K. (40), E.A. (35), Kocaeli sorumlusu olduğu belirtilen M.M.Ü. (35), A.Ş. (24), O.Ö. (27), Tunus asıllı olan ve Şanlıurfa'da gözaltına alınan S.F.D. (40) geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı. Zanlılardan Tunus asıllı S.F.D.'nın ülke ülke gezip, örgüt evlerinde 'cihat nasıl yapılır' şeklinde dersler verdiği belirtildi.

Şahıslar Bursa adliyesi girişinde ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı. Gözaltındaki bazı şahısların Afganistan ve Çeçenistan'da teorik ve silahlı eğitim gördüğü, örgüt içerisinde aktif oldukları ileri sürüldü. Bir yıl boyunca yapılan takip neticesi Kocaeli'de 1, Şanlıurfa'da 1, Konya'da 1, Kayseri'de 1, Bursa merkez, İnegöl ve Gemlik ilçelerinde 19 kişi olmak üzere 23 kişinin göz altına alındığı 2 kişinin halen arandığı, operasyon kapsamında binden fazla CD ve USB belleğe incelenmek üzere el konulduğu belirtildi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler