HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa'da karbonmonoksit faciası

Bursa’da karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu 3 yaşında Yiğit Ege ve 5 yaşında Ömer Efe kardeşler öldü, anne Pınar ve baba Erhan Kiret hastanede tedaviye alındı.

Bursa'da karbonmonoksit faciası

Sobayla ısınılan ve şofbende doğalgaz kullanılan evdeki zehirlenmenin hangisinden kaynaklandığı henüz belirlenemedi.

Merkez Osmangazi İlçesi Adalet Mahallesi Üç Ahmet Sokak’ta oturan iki çocuklu Pınar ve Erhan Kiret çifti, dün gece soğuk olması üzerine evdeki kömür sobasını yaktıktan sonra uyudu. Sabaha karşı baş ağrısıyla uyanan ve güçlükle kalkan Erhan Kiret, çocuklarının odasına girdiğinde 5 yaşındaki Ömer Efe ile 3 yaşındaki Yiğit Ege'yi baygın halde buldu.

Erhan Kiret'in hemen 112 Acil Servisi araması üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, iki çocuğun da yaşamını yitirdiğini belirledi. Karbonmonoksit gazından etkilenen Erhan Kiret ile eşi Pınar Kiret ise kaldırıldıkları hastaneye tedaviye alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, ısınmada soba kullanılan evde yapılan incelemede, doğalgaz kullanımın sözleşmesinin aktif olmadığı, sayaç vanasının kilidinin sökülerek, şofbenin kullanıldığı belirlendi.

Yiğit Ege ve Ömer Efe Kiret kardeşlerin ölümüne neden olan sızıntının usulsüz kullanılan doğalgazlı şofbenden mi yoksa kömür sobasından mı kaynaklandığı araştırılıyor.

Evde incelemede bulunan Bursagaz yetkilileri ise yazılı bir açıklama yaptı. Bursagaz'ın yaptığı açıklamada, "Olay yerine intikal eden ekiplerce yapılan ilk değerlendirmede, binanın doğalgaz kullanım sözleşmesinin aktif olmadığı, sayaç vanasının kilidinin sökülerek usulsüz gaz kullanımı yapıldığı tespit edildi. Aynı zamanda bina içinde kullanılan cihaz baca bağlantılarının teknik şartnameye aykırı olduğu, bacalı şofbenin bulunduğu binada karbonmonoksit alarm cihazının olmadığı görülmüştür. Ayrıca dairede ısınmanın kömür sobası ile sağlandığı belirlenmiştir" denildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler