HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa’da lodosla gelen facia

Bursa'da 2 gündür etkili olan şiddetli lodos facia getirdi. Bursaspor'un inşaat halinde olan yeni stadının vinci, şiddetli lodos nedeniyle yola devrilerek bir taksiyi altına aldı.

Olayda bir kişi hayatını kaybetti.

Lodosla gelen faciadan görüntüler için TIKLAYIN

Olay,sabah erken saatte İzmir yolu Acemler mevkiinde meydana geldi. Etkili olan şiddetli lodos nedeniyle Bursaspor'un inşaat halindeki yeni stadının vinci İzmir yolu üzerine devrilerek o sırada yoldan geçmekte olan 16 T 5541 plakalı ticari taksiyi altına aldı. Olay yerine gelen 112 ekipleri, yaralıları Çekirge Devlet Hastanesine kaldırdı. Hastaneye kaldırılan yaralı taksi şoförü Fatih D.'nin yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenilirken, yaralı yolcu Kübra A.'nın da hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Yola devrilen vinci kaldırma çalışmaları devam ederken polis olay ile ilgili tahkikat başlattı. Esen rüzgarın hızının 100 kilometreye yakın olduğunu tespit edildi.

VİNCİN KALDIRILMASINA ÇALIŞILIYOR

Bursa’da etkili olan lodosun devirmesi sonucu bir taksi sürücüsünün ölümüne neden olan Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Timsah Arena Stadı inşaatındaki vincin kaldırılması için ekiplerin çalışmaları devam ediyor. Ekipler devrilen vinci kaynak makineleriyle parçalara ayırarak taşıyor.

Vincin devrilmesi sonucu kapanan Bursa- İzmir ve Bursa- Mudanya yollarında araç kuyruğu kilometreleri buldu. Kent içi ulaşımda kullanılan Bursaray’ın elektrik hatları da zarar gördüğü için metro seferleri de yapılamadı.

(İHA)

En Çok Aranan Haberler