HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa'da otobüs şoförüne saldırı! Kan donduran görüntüler

Bursa'da başkasının kartıyla otobüse binmeye kalkan şüphelileri fark eden otobüs şoförü hayatının kabusunu yaşadı. Şüpheliler, kendilerini son anda fark eden ve tepki gösteren otobüs şoförünü öldüresiye dövdü. Kan donduran o anlar, otobüste seyahat etmekte olan bir vatandaş tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, diğer yolcuların saldırganları sakinleştirmek için araya girmek istedikleri ancak arbedenin bir hayli uzun sürdüğü fark ediliyor.

Bursa'da şehir içinde yolcu taşıyan otobüse binenlerden biri, iddiaya göre başka birine ait engelli kartını kullandı. Otobüs şoförü fark edince tartışma çıktı. Karşısındaki ne engelli ne de kart ona aitti. Ancak pişkin yolcu haklıymışçasına otobüs sürücüsüne tepki gösterdi.

Tartışmanın alevlenmesi sonrasında yanındakilerle birlikte otobüs sürücüsüne saldıran ve öldüresiye döven o yolcu, vatandaşların araya girmek istemesine rağmen yumruk ve tekmelerine devam etti.

Diğer yolcuların araya girmek istemesine rağmen, arbede uzun süre devam ederken, kaydedilen görüntülerde genç bir kızın 'Abi sakin ol' diye seslendiği duyuluyor.

'OTOBÜSLERE KORUMA İSTİYORUZ'

Olay, geçen cuma günü merkez Osmangazi'ye bağlı Dikkaldırım Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi BURULAŞ'ta 5 yıllık şoför olan Metin Aysan (50) 92 numaralı Beşevler-Terminal seferini yapmak için otobüsle yola çıktı.Otobüs Nilüfer'de Kara Fatma durağından 8 yolcu aldı. Şoför Aysan'ın iddiasına göre bu 8 kişiden 3'ü için kart basılmadı.

Metin Aysan, olayı şöyle anlattı: "Cuma gecesi saat 22.00'da 92 Beşevler-Terminal hattına çıkış yaptım. Kara Fatma durağında 8 yolcu bindi. Otobüse binen 6 kadın ve 2 erkeğin bavulları vardı. Kadınlar orta kapıdan, erkekler ise ön kapıdan bindi. İlk binen özürlü kart çekti. İkinci binen ise 4 kişilik kart bastı. Ben eksik olduğunu söyleyince hakaret etti. İçerideki aileleri şahsı sakinleştirmeye çalıştırdı. Ama sakinleşmeyince aile durakta inmek istedi. İndikten sonra Mihraplı Camii durağına yanaştım. Sonra 4 şahıstan 3'ü bindi. Bir tanesi de kapıyı tuttu. Nasıl kart sorarsın deyip saldırdılar. Şikayetçi olacağım. 5 gün iş göremez raporu aldım. Bugün de karakola ve Adli Tıp Kurumu'na gideceğim. 7 tane kart okutması gerekiyordu. 3 tane eksik okuttu. Bizim hayati tehlikemiz var. Orada bıçak ve tornavida saplayabilirdi. Otobüslere koruma istiyoruz." (İHA-Mynet)


En Çok Aranan Haberler