HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa'da yangında can pazarı: Çocuklarını tek tek aşağı attı

Bursa'da, üç katlı binanın zemin katında oturan Suriyeli ailenin evinde başlayan yangında, korku dolu anlar yaşandı.

İtfaiyenin müdahalesi ile söndürülen yangında Suriyeli ailenin dairesi kullanılamaz hale gelirken, birinci katta iki engelli çocuğu ile oturan Arzu Yuca, komşularının açtığı battaniyeye önce çocuklarını bıraktı sonra kendisi atlayarak kurtuldu.

Merkez Yıldırım İlçesi’ne bağlı Hacivat Mahallesi’nde Suriyelilerin de yaşadığı 3 katlı apartmanın zemin katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın nedeniyle bütün binayı duman kaplarken, yangın evlerinde başlayan Suriyeli Hasan Elabdullah eşi Luceyn ile 4 yaşındaki Tela ve 2 yaşındaki Muhammet Ali adlı çocuklarını dışarıya çıkardı. Dumandan etkilenen Luceyn Elabdullah olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

ÇOCUKLARINI AÇILAN BATTANİYEYE BIRAKTI

Birinci katta oturan Arzu Yuca ise iki engelli çocuğuyla binayı kaplayan duman nedeniyle dışarı çıkamadı. Yuca, mahalle sakinlerinin gerdiği battaniyeye önce çocuklarını bıraktı sonra da kendisi atlayarak kurtuldu. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürürken, zemin kattaki Hasan Elabdullah'a ait daire kullanılamaz hale geldi.

Engelli çocuklarıyla birlikte vatandaşların gerdiği battaniyeye atlayarak kurtulan Arzu Yuca, çocuğuna ilaç hazırlamak için kalktığı için yangını erkenden fark ettiğini belirterek, "Kapıyı açtığımda çok yoğun duman olduğunu gördüm. Hemen çocukların yanına giderek onları en köşe odaya alarak üzerlerine battaniye örttüm, daireyi duman sardığı sırada komşuların gerdiği battaniyeye önce çocuklarımı attım sonra kendim atladım, eğer uyuyakalsaydım kurtulamazdık" dedi.

Yangının çıktığı dairede oturan ve evleri tamamen yanan Hasan Elabdullah yangında korkan, 2 yaşındaki oğlu Muhammet Ali'yi çizgi film izleterek sakinleştirmeye çalıştı.

Yangının çıkış nedenini belirlemek için İtfaiye ekipleri, yangınla ilgili soruşturma başlattı. (DHA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler