HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa’daki fuhuş operasyonunda 10 tutuklama

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 3 aylık teknik takip sonucu, Bursa merkezli 6 ilde yapılan operasyonda, 30 kadına zorla fuhuş yaptıran 3’ü kadın 11 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen C.K., S.K., M.P., Y.G., A.I., Ö.Ö., M.G., M.G., M.Ç., U.G. ve E.M. isimli şahıslardan 10'u tutuklandı, 1 kişi serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri 3 ay boyunca teknik takip yaptıkları bazı kişilerin Bursa, Antalya, Ankara, İstanbul, Manisa ve Samsun illeri arasında 'hayat kadınlarını' koordineli olarak değiştirip fuhuş yaptırdıklarını ortaya çıkardı.

İllerde "ajans ve tanıtım organizasyonu" adı altında çalışıyor süsü verilen yabancı uyruklu kadınların ve 18 yaşından küçüklerin de bulunduğu 30 kişiyi Bursa’ya transfer eden 3'ü kadın 11 kişi yapılan operasyonla gözaltına alındı.

RULETLE KADIN SEÇMİŞLER

Zanlıların adreslerinde yapılan aramada 2 tabanca, uyuşturucu ile "fantezi ruleti" ele geçirildi. Rulet makinesinin müşterilere fantezi amaçlı kadın seçiminde kullanıldığı belirlendi.

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp'tan birbirlerine fotoğraflarını gönderdikleri, beğenilen kadınların diğer illere transferini sağladıkları öne sürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

10 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen C.K., S.K., M.P., Y.G., A.I., Ö.Ö., M.G., M.G., M.Ç., U.G. ve E.M. isimli şahıslardan 10'u "İnsan ticareti yapmak, yaşı küçüğün fuhuşa teşviki, fuhuşa teşvik aracılık ve yer temini, 6136 Silahlar Kanununa Muhalefet, kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak ve temin etmek" suçlarından tutuklanırken, 1 kişi de serbest bırakıldı. (İHA / DHA)


En Çok Aranan Haberler