HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burundan sülük, kulaktan böcek çıktı

Amasya'da burun kanaması şikayetiyle hastaneye giden çocuğun burnundan yaklaşık 5 santim uzunluğunda sülük, kulak ağrısı çeken kadının ise kulağından böcek çıktı.

Burundan sülük, kulaktan böcek çıktı

Durdurulamayan burun kanaması nedeniyle gelen hastanın yapılan endoskopik muayenesinde sol burun deliğinin girişinde yaklaşık 5 santime kadar uzayabilen bir sülük tespit ettiklerini ve cerrahi işlemle sülüğü çıkardıklarını belirten Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli KBB Uzmanı Doktor Mehmet Çelik, "Burunda kanamayla gelen hastalarda damar çatlaklıkları gibi şeylerden şüpheleniriz ama bu vakada gerçekten hayrete düştük” dedi.

Çelik, dere, göl, gölet ve yalaklarından direkt su içiminde dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Başka bir hastasının kulağından da böcek çıkardığını anlatan Doktor Çelik, "Uyku esnasında, havuzda, denizde, tatlı sularda herhangi bir böcek olsun, yabancı cisim olsun vücuda girebilir. Kulağa giren böceklerde veya yabancı cisimlerde kulak zarı deliği oluşabiliyor. Bu hastada fark edilmeyecek bir durum değil. İlk girdiği andan beri fark ediliyor” diye konuştu. (İHA)


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler