HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çal deresi anne ile bebeğini yuttu

Muğla’da 7 aylık bebeğiyle ahşap köprüde dengesini kaybeden 37 yaşındaki Bircan Şahin, Çal Deresi'nin azgın sularına kapıldı.

Çal deresi anne ile bebeğini yuttu

MUĞLA (İHA) - Muğla’nın Dalaman ilçesine bağlı Gürleyik Köyü'nde, 7 aylık bebeği Ceylin Şahin'i bezle sırtına bağlayıp 40 gün önce kiraladıkları eve eşya taşırken, üstünden geçtiği ahşap köprüde dengesini kaybeden 37 yaşındaki Bircan Şahin, Çal Deresi'nin azgın sularına kapıldı. Gözü önünde eşi ve bebeğinin sulara kapılan Mehmet Şahin, önce bebeğinin cesedine ulaştı, eşinin cesedi ise 5 kilometre uzaklıkta bulundu.

Olay, Dalaman İlçesi'ne bağlı Gürleyik Köyü'nde 20 Aralık Çarşamba günü saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Fethiye İlçesi'ne bağlı Üzümlü Köyü'nde yaşayan Mehmet Şahin 40 gün önce, Dalaman İlçesi Gürleyik Köyü'nde bir ev ve alabalık çiftliği kiraladı. Üzümlü Köyü'nden eşyalarını Gürleyik Köyü'ndeki eve taşıyan Mehmet Şahin, Çarşamba günü de eşya taşımaya devam etti. Eşine yardım eden Bircan Şahin, 7 aylık bebeği Ceylin Şahin'i sırtına bezle bağlayıp eve eşya taşımaya başladı. Çal Deresi'nin diğer tarafına geçilen köprünün geçtiğimiz yıl meydana gelen selde yıkıldığı öğrenilirken, aile eve gitmek için yapılan ahşap köprünün üstünden geçerken Bircan Şahin eşinin gözü önünde, biranda dengesini kaybedip yağmur nedeniyle debisi yüklesen derenin azgın sularına düştü.

Eşinin azgın sularda sürüklendiğini görünce bağırıp komşularından yardım isteyen Mehmet Şahin, dere yatağına inip eşi ve çocuğunu aramaya başladı. Jandarmaya haber veren köylüler de yardıma koştu. Mehmet Şahin ve köylüler, köprünün bulunduğu yere yaklaşık 300 metre uzaklıkta 7 aylık Ceylin Şahin'in cesedine ulaştı. Talihsiz baba evladının cansız bedenini görünce sinir krizi geçirdi.

ANNENİN CESEDİ 5 KİLOMETRE İLERDE BULUNDU

Bölgeye gelen jandarma ekipleri de arama çalışmalarına katılırken, Ceylin bebeğin cesedi dere yatağından çıkartıldı. Azgın sulara kapılan anne Bircan Şahin'in bulunması için Arama Kurtarma Derneği'nden (AKUT) de yardım istendi. Dere yatağında aramalarını sürdüren jandarma ekipleri ve köylüler olay yerine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta talihsiz kadının da cesedine ulaştı. Acı haberi alan Şahin ailesi olay yerinde sinir krizi geçirdi.

Bu arada olayı öğrenen, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Sedat Yılmaz da olay yerine gelip arama kurtarma çalışmalarını takip etti. Kaymakam Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şahin çiftinin 40 gün önce Çal Deresi mevkiinde bir balık çiftliğini kiraladıklarını bildirdi. Bircan Şahin ve eşinin balık çiftliğine ulaşmak için kendi imkanlarıyla tahtadan bir köprü yaptıklarını ifade eden Şimşek, ''Bugün köprüyü kullanırken eşi önden giden Bircan Şahin, başının dönmesi sonucu sırtındaki 7 aylık Ayşe Ceylin Şahin isimli bebeğiyle suya düşmüş. Eşi köylülere ve jandarmaya haber vermiş. Yapılan arama çalışmaları sonucu kısa sürede maalesef cesetleri bulundu, çok üzüntülüyüz. Allah eşi Mehmet beye dört çocuğuna ve yakınlarına sabır versin, başımız sağ olsun'' dedi.

OTOPSİYE GİTTİ

Olayın ardından çaydan çıkartılan cesetler Dalaman Devlet Hastanesine getirildi. Anne ile bebeğinin cesetleri morgda yan yana koyulurken, cesetlerin hastaneye gelişi sırasında yakınları sinir krizleri geçirdi. Savcının burada yaptığı ilk incelemenin ardından kesin ölüm nedenlerinin öğrenilmesi için anne Bircan Şahin ve bebeği Ceylin Şahin’in cesetleri Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Anne ile bebeği cenazeleri bugün ikindi namazına müteakip Fethiye’nin İncirli köyünde toprağa verilecek.

BABA-OĞUL AYNI ACIYI YAŞADI

Bu arada olayda eşini kaybeden Mehmet Şahin’in babası Hüseyin Şahin’in de 70’li yıllarda aynı acıyı yaşadığı öğrenildi. Hüseyin Şahin’in 70’li yıllarda Fethiye Günlükbaşı deresinden kamyonla geçerken sel geldiği ve eşi Yüksel Şahin ile ilk çocuğunu sel sularında kaybettiği öğrenildi. Derenin ise o yıldan bu güne bir daha canlanmadığı ve su akmadığı belirtiliyor.

[**

**](https://twitter.com/HaberMynet)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler