HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Canlı canlı gömmeye ağırlaştırılmış müebbet

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde babası ve dedesi tarafından canlı canlı gömülen Medine Memi cinayetinin karar duruşması yapıldı.

ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın tutuklu sanıklar baba Ayhan Memi ve dede Fethi Memi'ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Dünya basınında geniş yer bulan cinayetten 28 ay sonra karar verildi. Jandarmanın geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye getirilen sanıkların yargılandığı dava Adıyaman Ağır ceza Mahkemesi'nde görüldü. Kamuoyunda 'Kümes Cinayeti' olarak bilinen ve savcılık fezlekesinde tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten adam öldürmek suçundan haklarında müebbet hapis cezası istenilen baba Ayhan Memi ve dede Fethi Memi'ye savcının talep suç mahkeme tarafından oy birliği ile kabul edildi.

CİNAYET VE SONRASINDAKİ GELİŞMELER

02 Aralık 2009 tarihinde 45 günden beri kayıp olan Medine Memi'nin bahçeye gömüldüğünün ihbar edilmesi üzerine bahçenin kümesinde yapılan kazıda bir ceset ortaya çıkartılmıştı. İddiaya göre, Medine Memi isimli genç kız, erkeklerle konuştuğu için babası ve dedesi tarafından evde kimsenin olmadığı esnada evin arka bahçesinde bulunan kümesin içersine yaklaşık iki metre uzunluğunda çukur kazarak gömülmüş ve üzeri betonla kapatılmıştı. Cinayet olayının üzerinden 45 gün geçmesinin ardından bir ihbar üzerine polis ekipleri aile fertlerinin ifadesine başvurarak, betonla kapatılan kümesin kazılması sonucunda cesede ulaşılmıştı. Cesedinin sırtı kuzey yönünde oturur vaziyette dizlerinin karnına doğru çekilmiş ve üzerinde elbiseleri, boynunda bağlı şekilde eşarbın olduğunun görülmüştü. İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan histopatolojik ve toksikolojik değerlendirmeler ve incelemelerde Medine Memi'nin canlı olarak gömüldüğü ortaya çıkmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler