HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cansel'in babası: Ben Özgecan'ın babası gibi değilim

Cinsel istismar sonucu intihar eden Cansel'in babası, adliye çıkışında yaptığı açıklamasında Özgecan'ın babasını sert sözlerle eleştirdi.

Kayseri'de lise öğrencisi 17 yaşındaki Cansel Buse K.'ya cinsel istismarda bulunarak intiharına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan matematik öğretmeni Bayram Ö., yargılandığı 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılıp tahliye edildi.

"BEN ÖZGECAN'IN BABASI KADAR MEZHEBİ GENİŞ DEĞİLİM"

Adliye çıkışında açıklamada bulunan Cansel Buse'nin polis babası Mustafa K., "Kimse kusura bakmasın, ben Özgecan'ın babası kadar mezhebi geniş bir insan değilim"diyerek tepki gösterdi.

ÖZGECAN'IN BABASI NE SEVİNDİM NE DE ÜZÜLDÜM DEMİŞTİ

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katillerinden Ahmet Suphi Altındöken'in Adana'da cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda ölmesi, babası Necmettin Altındöken'in yaralanmasını değerlendiren Özgecan'ın babası Mehmet Aslan, "Haberi duyduğumda ne hissedebilirim ki sevindim desem yalan söylerim, üzüldüm desem yine yalan söylemiş olurum. Kompleks duygular içerisindeyim" demişti.

(CANSEL BUSE K. VE MATEMATİK ÖĞRETMENİ)

Özgecan'ın babasından Cansel'in babasına yanıt

Özgecan Aslan'ın babası "Mezhebi geniş" sözlerine "Yükü ağır gelmiş, ona da sabırlar diliyorum" şeklinde karşılık verdi.

Baba Aslan, şunları söyledi:

"O yavruya Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. O da benim için bir Özgecan. Allah şöyle buyuruyor: Ben kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemem. O beyefendinin kaldırabileceği yük demek ki biraz ağır gelmiş. Ona da sabırlar diliyorum, methanetler diliyorum. Allah o yavrunun mekanını cennet eylesin.

Şöyle bir anektot var. Bir torun dedesine soruyor; Dede bahçede bağladığın köpekler beyaz olan mı siyah olan mı yener. Dedesi de diyor ki ben hangisini beslersem o yener. Bizim beslediğimiz de sanırım Cansel kızımızın babasının beslediği farklı olsa gerek. Umarım birdaha böyle olaylar yaşanmaz."

Cansel'in babası: Senin cezan belli, gününü bekle

​ Cansel'in polis babası Mustafa K. duruşmada "Bayram burada sana verilecek cezanın hükmü yok. Senin cezan belli gününü bekle" dedi. Mahkeme heyeti, karar için duruşmaya ara verdiği sırada, intihar eden liseli Cansel'in babası Mustafa K., şüpheli Bayram Ö.'ye, ''Boşuna timsah gözyaşı dökme. Burada alacağın cezanın hükmü yok. Zorbalık nasıl yapılıyormuş tüm millet görecek. Ablana selam söyle, yazılan senaryoyu burada çok güzel okudu. Ben de senin için bir senaryo yazdım. Sen de onu okuyacaksın. Senin cezan verildi koçum. Buradaki cezanın hiçbir önemi yok. Senin cezan belli. Ceza gününün gelmesini bekle'' diye seslendi. **MAHKEME HEYETİ OY ÇOKLUĞUYLA KARAR VERDİ** Mahkeme heyeti aranın ardından oy çokluğuyla verilen kararını açıkladı. Tutuklu sanık Matematik Öğretmeni Bayram Özcan’ın 'Cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından beraatine karar veren heyet, 'Çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik' suçundan 4 yıl 2 ay ile 'Müstehcen fotoğrafları saklamak' suçundan ise 10 ay ceza verdikten sonra, tahliyesine karar verdi. Sanığın 10 aylık cezası ertelendi. **BABA: HUKUK FİYASKOSU** Çıkışta kararla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cansel Buse'nin babası Mustafa K., kararı doğru bulmadığını belirterek, ''Hukuk fiyaskosu. Bundan sonra kimsenin çocuğunun okulda can güvenliği olduğuna inanmıyorum. Bu kadarını beklemiyordum'' dedi. Baba Mustafa K., duruşmaya karar için ara verildiği sırada öğretmene yönelik sözlerinin tehdit içerip içermediğini soran bir gazeteciye, ''İsteyen istediği gibi anlasın'' karşılığını verdi. **(AJANSLAR)** [![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1474826/640xauto.jpg)](http://www.mynet.com/haber/haberler/ozgecan-aslan-103227/) [![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1474827/640xauto.jpg)](http://www.mynet.com/haber/haberler/cansel-buse-k-129058/)
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler