HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çatıda biriken kar kütleleri iki kişinin üzerine düştü

Rize’de bir caminin çatısında biriken kar kütleleri caddede yürüyen iki kişinin üzerine düştü.

Olay, Rize’nin en işlek caddelerinden olan Cumhuriyet caddesi üzerinde meydana geldi. Son 3 gündür yağan yoğun kar sonucu Kazdal Camisi’nin çatısında biriken yaklaşık yarım metre kalınlığında kar, bir anda kayarak caddeden geçen vatandaşların üzerine düştü. Caddeden geçmekte olan birçok kişi düşen kardan etkilenirken kar birikintisinin altında kalan bir kişi ise vatandaşlar tarafından çıkartıldı.

Olayla ilgili iki kişinin hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Yaşananlar olay yerinde bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerası ile saniye saniye görüntülenirken, kar kütleleri altında kalan 2 kadın yaralandı. Vatandaşların yardımıyla kar altından çıkarılan 2 kadın hastaneye kaldırıldı. Her yıl aynı olayın yaşandığı bölgede önlem alınmasını isteyen vatandaşlar olay yerine gelen itfaiye ekiplerine tepki gösterdi.

BARTIN'DA DA TEHLİKE VAR

Bartın'da da, kar yağışının ardından başlayan yağmur ile birlikte çatılardan düşen kar kütleleri tehlike yarattı. Bazı binaların çatıları kar yığınlarının ağırlığıyla çöktü.

ZONGULDAK'TA BİRİKEN KARLAR POSTACIYI YARALADI

Zonguldak'ta ise, dağıtıma giden 51 yaşındaki postacı, 5 katlı binanın çatısındaki kar kütlesinin üzerine düşmesi sonucu yaralandı.

Olay, merkez ilçeye bağlı Bahçelievler mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, PTT'de görevli 23 yıllık posta dağıtım görevlisi Mehmet Yılmaz'ın üzerine beş katlı binanın çatısından kar kütlesi düştü. Olduğu yere yığılan postacıya olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan görevlinin beyin travması geçirdiği öğrenildi. Müşahede altına alınan postacının hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi..

Postacının arkadaşları ise olayı haber alınca hastaneye akın etti. Postacının meslektaşı Mehmet İncekara, "Dağıtım yaptığı sırada başına kar kütlesi düşmüş. Beyin travması geçirmiş. Şu anda acil müdahalesi yapıldı. Tahlil sonuçlarını bekliyoruz herhangi bir hayati tehlikesi yok" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler