HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Cem'in öldüğüne eşim bile inanmıyor'

Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'in, "Cem Garipoğlu'nun intihar ettiğine eminim. Ancak eşimi bile ikna edemiyorum" sözleri acı olayı bir kez daha gündeme getirdi

'Cem'in öldüğüne eşim bile inanmıyor'

Cem Garipoğlu tarafından öldürülen Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, "Cem Garipoğlu'nun intihar ettiğine eminim. Ancak eşimi bile ikna edemiyorum, insanlar kaçtığını düşünüyor" dedi. Özgecan Aslan davasında da görev alan Epözdemir, son celsede kravat takıp düğme iliklediği için sanıklara ceza indirimi yapıldığı sürece kadın cinayetlerinin önüne geçilemeyeceğini de söyledi.

Münevver Karabulut ve Özgecan Aslan'ın ailelerinin avukatı, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gediz Üniversitesi'nde düzenlenen Hukukta Kariyer Günleri'nde konuşan avukat Rezan Epözdemir, Münevver Karabulut cinayetinden aldığı cezasını çekerken intihar eden Cem Garipoğlu ile ilgili soru üzerine, "Ben öldüğüne ikna oldum. Tüm deliller intihar ettiğini ortaya koyuyor. Ancak eşimi bile ikna edemedim, 'Ölmedi değil mi?' diyor. İnsanlar cezaevinden kaçtığını, hayatta olduğunu düşünüyor. Ne yazık ki geldiğimiz nokta bu. Bir hukukçu olarak bu durum karşısında üzülüyorum" diye konuştu.

/

'EN BÜYÜK SORUN CEZA İNDİRİMİ'

Avukat Epözdemir, acı olayların önüne geçilememesinin en önemli nedenlerinden biri olarak sanıklara uygulanan ceza indirimlerini gösterdi. Yürürlükteki mevzuatta bir sıkıntının olmadığını dile getiren Epözdemir, &autoplay=1" Canavarca, hunharca, kan gütme veya tasarlama sureti ile cinayetin ceza kanunumuzdaki karşılığı ağırlaştırılmış müebbet. 15 günde bir yakınlarınla görüşüyorsun, günde 1 saat havalandırma boşluğuna çıkabiliyorsun ve tek kişilik hücrede kalıyorsun. Bundan daha ağır ceza yok. Sorunumuz ise cezanın bireyselleştirilerek uygulanmasında" açıklamasını yaptı.

İki noktada sorun yaşandığını belirten Epözdemir, "Birincisi haksız tahrik indirimi, diğeri de takdiri indirim. 'İzlediğim açık bir filmde eşime benzettim, öldürdüm' diyene, 'Kıskandım' diyene, 'Erkekliğime laf söyledi' diyene tahrik indirimi uygulanıyor, kanunun amacına çıkılıyor. Hiçbir yerde böyle bir şey yok. Failin geçmişi, sosyal ilişkileri, yargılama sırasındaki davranışları da takdiri indirim sebebi olabiliyor. Adam mahkemeyi yanıltmış, yalan söylemiş; son celseye güzel bir kıyafetle gelip düğme ilikleyerek 'Pişmanım' diyor, cezası indiriliyor. Bir cinayet sanığını sırf son celsede kravat takıp düğme ilikledi diyerek ağırlaştırılmış müebbet yerine 6 yıl cezaevinde tutup salıverirseniz, kamu vicdanını rahatsız edersiniz, adalet de tecelli etmez" diye konuştu.

(EN SON BÖYLE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ)

Garipoğlu, son kez Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görüntülenmişti.Uzun bir sürenin ardından ilk kez görüntülenen Garipoğlu, aldığı kilolarla dikkat çekmişti.

CEM VERDİĞİ RÖPORTAJDA NELER DEMİŞTİ?

Kamuoyunda dehşet yaratan cinayetin ardından 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Cem Garipoğlu'nun intiharı herkesi şaşırttı. Garipoğlu, bir röportajında 34 yaşında cezaevinde çıkacağını ve yeni bir hayata hazırlık yaptığını söylemişti.

22 yaşındaki Cem Garipoğlu, bir röportajında 34 yaşında cezaevinde çıkacağını ve yeni bir hayata hazırlık yaptığını söylemişti. Garipoğlu, "2025'te buradan tahliye olduktan sonra Çin'e gidip uluslararası hukuk okumak istiyorum. Daha önce 1-1.5 yıl Çin'de yaşamıştım. Çince konuşmayı ve yazmayı biliyorum. Sevdiğim bir ülke. En çok gelecek vaat eden ülke olarak görüyorum. Bu nedenle Çin'e yerleşip eğitimimi tamamlamak istiyorum. 34'üncü yaşıma hazırlanıyorum" diye konuşmuştu. Cinayetle ilgili hiçbir soruya yanıt vermeyen Garipoğlu, kamuoyu baskısı nedeniyle en üst sınırdan hapse mahkûm olduğunu söylemiş, adil yargılama yapılmadığını öne sürmüştü. Garipoğlu, spor yaparak kendine baktığını da söylemişti.

(CEM GARİPOĞLU VE MÜNEVVER KARABULUT)

( İşte Münevver ve Cem'in son görüntüleri )

​ > **OLAYIN GEÇMİŞİ** > > _3 Mart 2009 günü Etiler'deki bir çöp konteynırında başı gövdesinden ayrılmış halde cesedi bulunan liseli Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu, 17 Eylül gecesi avukatları aracılığıyla güvenlik güçlerine teslim edildi. 197 günlük kaçışın ardından teslim olan Garipoğlu aynı gün tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne konuldu. Yaşı 18'den küçük olduğu için 43 gün çocuk cezaevinde kalan Cem Garipoğlu, 18 yaşına girdiği 29 Ekim günü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne nakledildi. Hazırlanan iddianamede Cem Garipoğlu'nun, "tasarlayarak" ve "canavarca bir hisle ve eziyet çektirerek" öldürdüğü ifade edilirken, olay tarihinde 18 yaşından küçük olan Garipoğlu için 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi. 18 Kasım 2011'de karara bağlanan davada Garipoğlu 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı._
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler