HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cenazede fenalaştı, tekrar hayata döndürüldü

Zonguldak'’ın Çaycuma ilçesine bağlı Taşçılı Köyü Muhtarı Sadullah Beklen’in cenazesine katılan Recep Topuz isimli bir yakını, cenaze namazı kılınacağı sırada aniden yere yığıldı.

ZONGULDAK (İHA) - Musalla taşının yanında bulunan bir masaya yatırılan Topuz, cenazeye katılan bir doktor tarafından yapılan müdahaleyle hayata döndürüldü. Geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı Atatürk Devlet Hastanesi'nde 10 gün yoğun bakımda tutulan Taşçılı Köyü Muhtarı Sadullah Beklen, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Beklen'in cenazesi Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak Taşçılı köyündeki evine getirildi.

Burada okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından Beklen’in cenazesi, cenaze namazının kılınması için köy meydanına getirildi. Cenaze namazı için tutulan safta bulunan Recep Topuz adlı yakını, namaz başlayacağı esnada bir anda fenalaşarak yere yığıldı. Oruçlu olduğu öğrenilen ve sıcaklığın etkisiyle kendini kaybettiği tahmin edilen Topuz, cenazedeki diğer vatandaşlarınyardımıyla musalla taşının yanında bulunan masaya yatırıldı. Cenazeye katılan Çaycuma Aile Hekimliği'nde görevli doktor Feyyaz Vural, Topuz’a ilk müdahaleyi yaptı. Topuz'a suni teneffüs ve kalp masajı yapan Vural, ilk müdahalenin zamanında yapıldığını, yapılmaması halinde Topuz'un yaşamını yitirme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.

Öte yandan Recep Topuz'un cenazesine katıldığı Muhtar Beklen’in bacanağı olduğu öğrenildi. 89 yaşındaki Recep Topuz, Çaycuma Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Kalp ve beyin gibi rahatsızlıklardan şüphelenilen Topuz'un yapılan tetkiklerde hayati tehlikeye yol açabilecek bir hastalığın tespit edilemediği belirtildi.Bir süre bu olaydan dolayı bekletilen Beklen’in cenaze namazı gecikmeli olarak kılındı. Taşçılı Köyü Aile mezarlığına defnedilen Belen'i son yolculuğuna Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İlçe Garnizon Komutanı Ercan Balçık, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Vedat Emeksiz, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu, sivil toplum örgütü başkanları ve çok sayıda seveni uğurladı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler