HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cep telefonu dükkanını soyan, komşu cep telefoncu çıktı

Yaklaşık 140 bin lira değerinde cep telefonu ve malzeme çalan şüphelinin, kendisi gibi cep telefonu satan yan komşusu 27 yaşındaki Ebubekir Bingöl olduğu ortaya çıktı.

Karaman'da dün cep telefonu satışı yapan bir işyerinin kapı kilidi kırılarak, yaklaşık 140 bin lira değerinde cep telefonu ve malzeme çalan şüphelinin, kendisi gibi cep telefonu satan yan komşusu 27 yaşındaki Ebubekir Bingöl olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan Ebubekir Bingöl, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay anı ise güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı.

Olay, dün saat 04.15'de Külhan Mahallesi Yeni Minare Caddesi'nde bulunan Yahya Koçak’a ait cep telefonu satışı yapan bir işyerinde meydana geldi. Caddedeki diğer işyerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını ters çeviren kimliği belirsiz kişi, cep telefonu satan işyerinin kapı kilidini kırıp içeri girdi. İşyerinden yaklaşık 140 bin lira değerinde 102 akıllı cep telefonu, güvenlik kamerasının kayıt cihazını ve güç kaynağını çalan şüpheli kaçtı. Sabah saatlerinde işyerine gelen Yahya Koçak, polise haber verdi. Polis, olay yerinde yaptığı incelemede şüphelilerin yaklaşık 50 tane ikinci el cep telefonuna hiç dokunmadığını, sadece yeni telefonların çalındığını saptadı.

YAN KOMŞUSU ÇIKTI

Çalışma başlatan polis, cadde bir işyerinin güvenlik kamerasının ters çevrilmediğini saptadı. Güvenlik kamera kaydını inceleyen polis, 1 kişinin elindeki sopa ile diğer işyerlerinin güvenlik kameralarını ters çevirdiğini, keserle de cep telefonu satışı yapan işyerinin kapı kilidini kırıp içeri girdiğini gördü. Araştırmayı derinleştiren polis, şüphelinin ise hırsızlık yapılan işyerinin yanındaki dükkanda cep telefonu satışı yapan komşusu Ebubekir Bingöl olduğunu belirledi.

BAŞINA POŞET GEÇİRMİŞ

Hırsızlık anında tanınmamak için başına poşet geçiren Bingöl evinde gözaltına alınırken, çalınan cep telefonu ve malzemeler de evde bulundu. Cep telefonu ve malzemeler Yahya Koçak'a teslim edildi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ebubekir Bingöl tutuklandı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler