HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cesetsiz cinayet!

16 yaşındaki Ebru Koç’u tabancayla öldürerek cesedini Meriç Nehri’ne attıkları öne sürülen sevgilisi ve bekçiye ömür boyu hapis cezası verildi.

Edirne’de 2005 yılında kaybolan 16 yaşındaki Ebru Koç’u tabancayla öldürerek cesedini Meriç Nehri’ne attıkları öne sürülen 40 yaşındaki Faruk Kosva ile genç kızın sevgilisi 28 yaşındaki Süleyman Akarçay’a ömür boyu hapis cezası verildi.

Edirne’de 2005 yılında kaybolan Ebru Koç’un öldürüldüğü iddiası ile ilgili Edirne 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan tutuksuz sanıklar Faruk Kosva ile Süleyman Akarçay, son kez hakim karşısına çıktı. Haklarında ’Kasten öldürme’ suçundan ömür boyu, ’Cinsel saldırı’ suçundan 15 yıla kadar hapisleri istenen tutuksuz sanıklar Faruk Kosva, Süleyman Akarçay ile kayıp Ebru Koç’un babası Remzi Koç ve annesi Melek Koç katıldı.

Duruşmada ’Son sözleri’ sorulan sanıklar Faruk Kosva ile Süleyman Akarçay, suçsuz olduklarını belirterek beraat ettirilmelerini istedi. Sanık avukatları da cesedi bulunamayan Ebri Koç’un yaşıyor olabileceğini anlatırken suçun işlediğine dair maddi bir kanıt olmadığı gerekçesi ile müvekkilleri için beraat kararı verilmesi isteminde bulundu.

Mahkeme Başkanı Şimşek Küyük, dosyadaki kanıt durumuna göre, 2005 yılında kaybolan Ebru Koç’u kasten öldürdüğü gerekçesiyle sanık Faruk Kosva ve Süleyman Akarçay’a önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdiğini açıkladı. Başkan Küyük heyetin, sanıkların yargılama sırasındaki iyi halleri nedeniyle cezanın ömür boyu hapse indirildiğini bildirdi. Heyet, sanıklar hakkında cinsel istismar suçlarından ise beraatlerine hükmetti.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Mahkeme, sanıklara ömür boyu hapis cezası verirken, 300 gün tutuklu kalarak serbest kalan Edirne Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nda bekçi, evli ve 2 çocuk babası 40 yaşındaki Faruk Kosva ve Süleyman Akarçay hakkında yurt dışına çıkış yasağıda getirdi.

2005 YILINDA KAYBOLDU

Edirne Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi 2’nci sınıf öğrencisi Ebru Koç, 11 Ocak 2005 tarihinde ‘okula gidiyorum’ diyerek üniformalı olarak evinden çıktı. Akşam saatlerinde evine dönmemesinden şüphelenen baba Remzi Koç, polis ekiplerine haber vererek kayıp başvurusunda bulundu. Kaybolduğunda 16 yaşında olan Ebru Koç’tan o dönemden beri haber alınamıyor.

BEKÇİ SİLAH ÇEKTİ, KIZ ARKADAŞINLA BİRLİKTE OLACAĞIM DEDİ

Ebru Koç’un eski sevgilisi 28 yaşındaki Süleyman Akarçay, 2013 yılında polisin kayıp dosyasını yeniden açması üzerine yapılan sorgusunda Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nde cinayeti gördüğünü itiraf etti. Akarçay ifadesinde, Ebru Koç’un 2005 yılında bekçi Faruk Kosva tarafından öldürüldüğünü ve birlikte nehre attıklarını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Ebru ile o gün Meriç Nehri kenarında buluştuk. Bir süre oturduktan sonra ilişkiye girdik. Bu sırada oralarda dolaşan bir bekçi bizi görüp yanına çağırdı. Bizi gördüğünü söyledi ve kimlik bilgilerimizi, telefonlarımızı aldı. Elinde silah olduğu için korkup dediklerini yaptık. Bir gün sonra beni arayarak ’Kız arkadaşını da al aynı yere gel’ dedi. Ben de Ebru’yu alarak yanına gittim. Kız arkadaşımla birlikte olmak istediğini söyledi. Aramızda tartışma çıktı ve silahlıyla Ebru’yu karnından vurarak öldürdü. Beni de kimseye söylememem için silahla tehdit etti. Cesedi yok etmek için silah zoruyla yardım etmemi istedi. Beraber üzerindeki kıyafetleri çıkardıktan sonra ayaklarına taş bağlayarak Meriç Nehri’ne attık. Kimseye korkumdan bir şey diyemedim."

Meriç Nehri’nde yapılan aramalarda kayıp kızın cesedi bulunamadı. Olayla ilgili soruşturmada tutuklanan Faruk Kovsa ve Süleyman Akarçay, 300 gün tutuklu kaldıktan sonra geçen yıl Kasım ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. (DHA)

Manşet yönlendirme


En Çok Aranan Haberler