HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çete liderine 1530 yıl hapis!

Türkiye’nin en büyük dolandırıcılık davasında 11’i tutuklu 98 sanıktan çetenin liderine ve yardımıcısına bin 530’ar yıl, 57 kişi ise 10 aydan 915 yıla kadar varan değişik hapis cezalarına çarptırıldı.

Çete liderine 1530 yıl hapis!
Konya'da 2008 yılında suç örgütünün sahte kimlik ve belgelerle şirket kurup, bankalardan aldığı çeklerle dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Konya polisi, şirketleri kuran suç örgütü üyesi Nazim Aydaş’ı yakaladı. Piyasayı 150 milyon lira dolandırdıkları iddia edilen çetenin diğer elemanlarının yakalanması için çalışma başlatıldı. Polis, 10 aylık takibi süresince, örgütle ilgili bilgilere ulaşabilmek sanal taktik uyguladı.
Örgüt lideri Mert Ali A.'nın Messenger (MSN) adresine ulaşan polis, chat aracılığıyla irtibata geçti. Polis, kendisini kadın gibi göstererek MSN'de ‘İzmir Güzeli’ rumuzuyla örgüt lideriyle ‘chat’ yaptı. Örgüt lideri Mert Ali A. kadın sanarak görüştüğü polise, webcam'den tabancalarını gösterdi. Liderin 7 yıldızlı Burj El Arab Oteli'nde tatil yaptığı da ortaya çıktı. “Kapan” adlı operasyonla suç örgütüne operasyon yapıldı. Dolandırıcılığa adı karışan Mert Ali Alnargun, yardımcısı Lokman Kaya ile birlikte toplam 98 kişi hakkında Adana 6,Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Aralarında çok sayıda banka, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşların da bulunduğu 390 müştekili dava 5 yıl sonra karara bağlandı.
Çete lideri Mert Ali Alnargun karar duruşmasında, iftiraya kurban gittiğini hakkında dolandırıcılık yaptığına dair herhangi bir delil bulunmadığını iddia etti. Sahte belgelerle şirketleri kuran Aydaş ise, itirafta bulunup, şirketleri kendisine Alnargun ile Kaya’nın kurdurduğunu iddia etti. Mahkeme, sahte nüfus cüzdanı ile kurulan şirketler adına çeşitli bankalardan alınan karşılıksız çeklerin piyasaya sürülerek nitelikli dolandırıcılık yapılmasıyla ilgili örgüt lideri ve yardımcısına rekor ceza verdi. Mahkeme heyeti, çete lideri ile yardımcısına 1530’ar yıl hapis cezası verdi. 57 kişi ise 10 aydan 915 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkum edildi. 39 kişi ise beraat etti. 4 kişinin tahliyesine karar verilirken, lider yardımcısı Lokman K. ile 3 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. (İHA)
[** **](https://www.mynet.com/gunun-ozet-haberleri)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler