HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cezaevi firarisi kaçarken polisi yaraladı

Konya’da cezaevinden firar eden bir kişiyi çalıştığı iş yerinde sıkıştıran polis şüphelinin kapıyı hızla kapatması sonucu yaralandı.

KONYA (İHA)Olay, saat 20:00 sıralarından merkez Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi Zerdali Sokak’ta bulunan bir hurdacı dükkanında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, İbrahim T. (28) yaklaşık 3 ay önce cezaevinden firar etti. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık suçundan da aranan firarinin yerini tespit ederek çalıştığı hurdacıda sıkıştırdı. Polisleri fark edip işyerine giren İbrahim T, kaçamayacağını anlayınca kapıyı hızla kapattı. Bu sırada kap önünde duran görevli polis memuru Mehmet Bulut (40)’un eli ve ayağı demir kapıya sıkıştı, çarpmanın şiddetiyle kırılan camın parçaları da yüzünü kesti. Yaşanan olayın ardından İbrahim T, polisler tarafından kısa sürede etkisiz hale getirildi. Yaralı polis memuru Mehmet Bulut'un tedavisi arkadaşları tarafından götürüldüğü Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapıldı. Yüzüne dikiş atılan Bulut, tedavisinin ardından ifade için Cumhuriyet Polis Merkezi'ne getirildi. İbrahim T. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öte yandan hırsızlık suçundan da aranan şüpheli İbrahim T.’nin 1 yıl önce cezaevine girdiği ve yaklaşık 3 ay önce de firar ederek bir hurdacı da çalışmaya başladığı öğrenildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler