HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Meclis Üyesi Murat İpek ve ailesi işyeri bastı

İzmir'de Karşıyaka Belediyesi CHP Meclis Üyesi Murat İpek ve ailesi iddiaya göre otopark tartışması yüzünden, yan komşusu Ece Küçük’ün dükkanını basıp çalışanını darp etti.

Olay, geçtiğimiz 8 Aralık günü, Girne Caddesi'nde bulunan oto kiralama işyerinde meydana geldi. İddiaya göre, oto kiralama işletmecisi evli ve 2 çocuk annesi Ece Küçük ile yan komşusu ev eşyaları satan Merve Hanhan arasında bir süredir dükkanları önündeki oto park yeri tartışması yaşanıyordu. 6 Aralık günü esnaf Merve Hanhan ile oto kiralamada çalışan çalışanı Deniz Lekesiztürk arasında yine otopark yüzünden tartışma yaşandı. Son tartışmanın ardından ise olaylar iyice gerildi, iddiaya göre 2 gün sonra oto kiralama iş yeri basıldı ve sahibi Ece Küçük darp edildi. İş yeri çalışanın ve Ece Küçük’ün darp edilmesi ise işyeri güvenlik kamera görüntülerine anbean yansıdı.

Yan komşusu ile işyerlerinin önündeki otopark yüzünden ara ara tartıştıklarını dile getiren oto kiralama iş yeri işletmecisi Ece Küçük, ''6 Aralık günü işyerim çalışanı Deniz, dükkanda tek başına olduğu zaman, otopark yüzünde yan esnaf komşumuz Merve Hanhan ile tartışmışlar. 8 Aralık günü ise Merve Hanha'ın. babası Karşıyaka CHP Meclis Üyesi Murat İpek, kardeşi Emre İpek, amcası Atilla İpek, amcası Atilla İpek’in oğlu Hayri İpek ve tanımadığım birkaç akrabası ile birlikte dükkanımı basmışlar. O sırada işyerinde çalışanım Deniz Lekesiztürk tek başınaydı. Onu hırpaladıktan sonra Meclis üyesi Murat İpek, tokat atmış. Ve ağza alınmayacak küfürler sarf ederek benim nerede olduğumu sorup acil buraya gelmem için çalışanıma emir vermiş. Deniz bunun üzerine beni aradı, ‘Acil dükkana gel’ dedi. Bende dışarıda alışverişteydim. Taksi ile hemen işyerine geldim. Ben taksiden indim işyerine doğru ilerlerken tekme tokat, kollarımdan tutarak ağzımı kapatarak işyermin içine soktular. İşyerimin içinde de tartaklamaya başladılar. Olayın gelişmesinde daha sonra elimden kolumdan tutarak beni dışarıya çıkarmak istediler. İşyerimden çıkmadım can güvenliğim yoktu. İşyerimden çıkmayarak en azından başıma bir şey gelmez diye düşündüm. Tekrar üzerime çullandılar. Beni arka tarafa çekerek darp ettiler'' dedi.

SİLAH İLE TEHDİT ETTİLER İDDİASI
Ağza alınmayacak küfürler savurarak tehditlere devam ettiklerini belirten Ece Küçük, ''Çocuğumu kaçırmakla, eşimi öldürmekle tehdit etiler. Eşimin özellikle işyerine gelmesini, gelirken silahla gelmesini, kendilerinin de üzerlerinde silah olduğu söylediler. Beni arka tarafa çektiklerinde de silah ile tehdit ettiler. Kafamı duvara çok vurdular. Kaburgama sırtıma çok vurdular. Darp raporu aldım bu olayla ilgili. Bu olaydan sonra psikolojimde çok kötü bozuldu. Bununla ilgili de bir raporum var. Ağır antidepresan ilaçlar kullanıyorum. Olayla ilgili polisler geldikten sonra birlikte Örnekköy Polis Merkezi’ne gittiğimiz de, polisler barışmamız için baskıda bulundular. Bende elimizde kamera kayıtları olduğunu söyledim. Beni çok fazla ciddiye almadılar. Zaten buradan polis merkezine giderken polisler olaya karışan çoğu kişiyi saldırlar. Sonuçta kadına şiddet var ve kimseyi tutmadılar. 3 kişi vardı karakolda. Daha sonra sosyal medya yardımı ile olaya karışan kişileri kamera görüntüsünden tespit edip fotoğraflarına ulaşıp isimlerini soy isimlerini buldum. Ondan sonra tekrar savcılığa suç duyurusunda bulundum'' dedi.

TEHDİT ALIYORUM
Şikayeti geri alması için devamlı tehdit ve baskı altında olduğunu kaydeden Küçük, ''Yolda beni tanımadığım insanlar çeviriyor, tehdit ediyor. İşyerimin önünde belinde silah gösteren adamlar dolaşıyor. Benim kapımın önünde bir gidiyorlar bir geliyorlar. O dava geri çekilecek diyorlar. 18 aylık oğlumu işyerine getiriyorum. Tartıştığımız yan komşumuz Merve Hanhan işyerinin önünden bakıp, ‘Bu çocuğun böbrekleri satılır, söyleyelim de bizim Diyarbakır’dan yeğenleri çağırsınlar. Bu çocuğun böbrekleri bize lazım olur. Yoksa göz kornealarını mı satsak’’ diyor. Çocuğumu bile işyerime getiremez hale geldim. Savcılığı hayatımın tehlike altında olduğuna dair başvuruda bulundum ve dünden itibaren bana koruma verildi'' dedi.

POLİS GİBİ BEN ÇALIŞTIM DELİL TOPLADIM
Olayın ardından 6 ay geçtiğini ve savcılıktaki iddianamenin hazırlanmadığını belirten Ece Küçük, ''Savcı bizimle pek fazla ilgilenmedi. Bunu da karşı tarafın CHP Meclis Üyesi olmasına bağlıyorum. Ben savcıya ifade vermeye gittiğimde savcı, kamera görüntülerini izlemediğini söyledi. Ben de sordum, ‘Kamera görüntüsü size izletemiyorsak fotoğraf hazırlasam bakar mısın?’ dedim. Ve ben kamera görüntülerinden beni boğazlarlarken ve darp ederlerken fotoğraf çıkardım. Savcılığa da dosyayı teslim ettim. Kendim polis gibi çalıştım'' dedi.

MECLİS ÜYESİ ŞİDDET KULLANMADIM DEDİ AMA KAMERA GÖRÜNTÜLEDİ
Öte yandan Karşıyaka Belediyesi CHP Meclis Üyesi Murat İpek’in karakolda polise verdiği ifade ise olay günü işyeri kamerasının çektiği görüntü ile pek uyuşmadığı dikkat çekti. Örnekköy Polis Mekezi’nde Murat İpek ifadesinde, ‘’Kızımın yan komşusu oto kiralama işletmecisi Ece Küçül ile aralarında gerginlik varmış. Ben kızıma devamlı olarak komşu esnaf ile iyi geçinmesi yönünde telkinler verirdim. Olay günü saat 13.00 sıralarında, kızımın işyeri önünde oturmaktaydım. Yanımda kızım da oğlum da vardı. Birden Ece Küçük yanımıza hakaretler ederek gelmeye başladı. Daha ne olduğunu anlayamadan bağırmaya başladı. Ben, kızım ve oğlum, Ece isimli kişiye kesinlikle fiziki bir şiddet uygulamadık. Ben asla kimseye tokat atmadım. Suçlamayı kabul etmiyorum’’ dediği görüldü.

KADIN ESNAFA DARP KAMERADA
Kamera görüntülerinde, oto kiralamada çalışan Deniz Lekesiztürk, tek başına oturduğu sırada yan esnaf Merve Hanhan’nın amcası Atilla İpek içeri giriyor ve masaya yumruk vuruyor. Daha sonra Atilla İpek. masayı tekmeliyor. Ardından Merve Hanhan’nın babası Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Murat İpek ve Murat İpek’nin oğlu Emre İpek, Atilla İpek’in oğlu Hayri İpek. ile birlikte 2 kişi daha giriyor. Hayri İpek çalışanı iteklerken Belediye Meclis Üyesi M.İ., araya giriyor. Ardından Murat İpekoto çalışan Deniz Lekesiztürk’ü iteklerken birden bir tane tokat atıyor. Oto kiralama işletmecisi Ece Lekesiztürk taksiden indikten sonra işyerine gelirken İ. ailesi arasına alıyor. Hayri İpek, Ece Küçük’ün ağzını kapatarak işyerine sokuyor. Ardından İ. ailesi de işyerinin içine giriyor ve Küçük’ü aralarına alıyor. Daha sonra Hayri İpek tarafında arkadan çekilen Ece Küçük, diğerlerinin de ittirmesi ile kamera açısından çıkıyor. İş yeri kamerasının içerideki sesli görüntüde küfürler duyuluyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler