HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP, Tarsus'ta 3 bin kişiye aşure dağıttı

Mersin'in Tarsus ilçesinde CHP İlçe Teşkilatı, yaklaşık 3 bin kişiye aşure dağıttı.

Küçük Minare Camii önünde yapılan etkinlikte konuşan İlçe Başkanı Mehmet Özel, “Aşure dağıtımının barış ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyoruz.'' diye konuştu. Özel, vatandaşlara çağrıda bulunarak “Kızılay, kutsal bir görevi yerine getiriyor. Ayrıca kan ihtiyacını da gideriyor. Bu nedenle 12 Aralık Çarşamba günü, yani 12-12-12 saat 12’de Yarenlik Alanı’nda CHP’liler olarak topluca Kızılay’a kan bağışında bulunacağız.” mesajını verdi. CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ise Muharrem ayının önemine değinerek, bütün dünya halklarının kardeş olduğunu söyledi.

Yağışlı havaya rağmen partililerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, kazanlar içerisinde pişirilen aşure kısa süre içerisinde tükendi. Yaklaşık 3 bin kişiye aşure dağıttıklarını belirten CHP İlçe Başkanı Mehmet Özel, ''Muharrem ayı ülkemizde kutsal bir aydır. Bunun yanında bir de matem ayıdır. Matem ayından sonra aşure çorbası dağıtılır. Biz de bu nedenden dolayı aşure dağıtımı yapıyoruz. Muharrem ayının, ülkemize, bölgemize barış, huzur, kardeşlik getirmesini diliyoruz. Bu aşure dağıtımının barış ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyoruz'' diye konuştu.

Aşure geleneğinin yüzyıllardır Türk toplumunda yeri bulunduğunu belirten Mehmet Özel, ''Aşure, farklı inanç grupları ve mezheplerin değişik anlamlar yüklediği bir gündür. Bugün bütün Türk halkının ortaklaştığı bir gündür. Biz de CHP İlçe Yönetimi ve Kadın Kolları olarak toplumumuzun ortak faydası olan bu günde gelenekselleşmiş, dini karşılığı olan aşure hayrımızı yapmak için toplandık.'' şeklinde konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Muharrem ayının önemine değinerek, bütün dünya halklarının kardeş olduğunu söyledi.
Hangi ırk ve inanca sahip olursa olsunlar tüm insanların kardeşliği savunduklarını belirten Milletvekili Vahap Seçer, ''Muharrem ayı kutsaldır. O yaşanmış acıları tekrar hissettik ve bu hissiyatla, geçmiş acılardan ders almalıyız. Geleceğin sağlam temellerini kuralım. Biz CHP olarak insanların özgürce, barış içinde, hoşgörüyle, kardeşçe yaşamalarını istiyoruz. Barış içinde, birlik ve beraberlik içinde bir Türkiye ve dünya temenni ediyoruz.'' dedi.

Aşure etkinliğine, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ve eşi, CHP İlçe Başkanı Mehmet Özel ve eşi, Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru, Atalar Belediye Başkanı İsa Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi-Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, CHP Mersin Milletvekili aday adaylarından Avukat Ali Mahir Başarır, Avukat Necmi Doğan, Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, Sahil Sulama Birliği Başkanı Yahya Kurtuluş, CHP Mersin il ve Tarsus İlçe Kadın Kolları, Gençlik Kolları, partililer ve oldukça kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

(CİHAN)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler