HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çifte cinayete 38 yıl hapis

Bursa’nın İznik ilçesinde arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada iki akrabasını pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü iddia edilen sanık, 38 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

BURSA (İHA) - 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapsi istenen tutuklu sanık H.Ç. ve tutuksuz yargılanan yaşı küçük oğlu İ.Ç. ile suç delillerini kararttığı iddiasıyla yine tutuksuz yargılanan eşi N.Ç., son kez hakim karşısına çıktı. Sanık H.Ç.’nin avukatı Ümit Emek Bursalı, toplanan delillerin hukuka aykırı olduğunu ifade ederek, müvekkilinin beraatini talep etti. Bursalı, Anayasa Mahkemesi’nin Yargıtay 6. Dairesi Başkanının da aralarında bulunduğu sanıklara verilen beraat kararını örnek göstererek, “Yüksek yargıçlar hakkında deliller hukuka uygun toplanmadığından beraat kararı verilmiştir. Biz de mahkemenizden beraat kararı vermesini talep ediyoruz. Dosyada hukuka uygun olarak tutulmuş hiçbir delil yoktur” dedi.

Sanık avukatlarından Murat Özdemir de, Anayasa Mahkemesi’nin yargıçlar hakkında vermiş olduğu karar ve gazete haberlerini mahkemeye sundu.

“BU YAPILANLAR BANA AÇIK İFTİRADIR”

Kendisine iftira atıldığını öne süren tutuklu sanık H.Ç., “Bazı şahitler menfaat karşılığı susturulmuştur. Bu yapılanlar bana açık bir iftiradır. Maktul Ahmet Çakır beni iki defa öldürmeye çalışmıştır. Ben bu suçu işlemedim. Hakkımda beraat kararı verilmesini istiyorum” dedi.

Eşi H.Ç.’nin kıyafetlerini yakarak “delilleri karartma” suçunu işlediği iddiasıyla tutuksuz yargılanan N.Ç. ise son sözünde suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme, sanık H.Ç.’yi maktul Ahmet Çakır’ı kasten öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından maktulün sanık H.Ç.’yi bir yıl önce yaralayıp gözünün kör olmasına sebep olması ve duruşmadaki iyi hali sebebiyle cezasını 13 yıl 4 aya indirdi. H.Ç. ayrıca maktul Mehmet Çakır’ı “kasten öldürmek” suçundan da önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ardından sanığın duruşmadaki hal ve tavırları, saygılı tutumu ve pişmanlık gösterme sebebiyle cezası 25 yıla indirildi.

ANNEYE 5 AY, OĞLUNA ÇİFTE BERAAT

Bu arada tutuksuz sanık N.Ç. “suç delillerini yok etmek” suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sabıkasız oluşu sebebiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Ayrıca yaşı küçük tutuksuz sanık İ.Ç. de, maktuller Ahmet ve Mehmet Çakır’ı “kasten tasarlayarak öldürmek” suçundan cinayetleri işlediğine dair inandırıcı delil elde edilemediğinden beraat etti.

Geçen yıl 23 Haziran’da İznik ilçesine bağlı Dereköy'de meydana gelen olayda, oğlu Mehmet Çakır ile birlikte tarladan dönen Ahmet Çakır (82), arazi anlaşmazlığı sebebiyle aralarında husumet bulunan yeğeni H.Ç.'nin (47) av tüfekli saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler