HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çığ altında kalan 4 İranlı 8 gün sonra bulundu

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde çığ altında kalan 4 İranlı’nın cesedine 8 gün sonra ulaşıldı.

Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli köyü Tanyolu mezrasındaki akrabalarını ziyaret için yasadışı yollardan Türkiye’ye geçen İranlı Faxır Ahmet, Xebat İsmail, Şakir Salihve Adem Mustafa, 8 gün önce dönüş yolunda çığ altında kalmıştı.

Kendilerinden haber alınamayan İranlılar için çığın düştüğü Tekeli köyü Tanyolu mezrası Çimen bölgesinde arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri Piyade Birlikleri ve köylülerin sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Faxır Ahmet ile Xebat İsmail’in cenazelerine Cuma günü ulaşılmıştı. Sürdürülen çalışmalar kapsamında çığ altında kalan Şakir Salih ve Adem Mustafa’nın da bugün cesetlerine ulaşıldı. Cenazeler, Yüksekova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

ÇAĞ ALTINDA KALAN İRANLILAR'IN CENAZELERİ YARIN İRAN'A GÖNDERİLECEK

Türkiye İran sınırında bulunan Tekeli köyü Tanyolu mezrasında bulunan akrabalarını ziyarete gelen Faxır Ahmet, Xebat İsmail, Şakir Salih ve Adem Mustafa çığ altında kalmıştı.

İran uyruklu 4 kişinin cenazeleri, Şemdinli Devlet Hastanesi morguna getirildi. Burada yapılacak otopsi işlemlerinden sonra cenazelerin yarın sabah İran’a gönderileceği belirtildi.

Öte yandan, Şemdinli Devlet Hastanesi önünde bir açıklama yapan Hakkari Miletvekili Esat Canan, "Öncelikle çok acıklı ve vahim bir durum. Olay mahalinde yaptığımız incelemelerde bölgede İran askerlerinin bulunduğu noktayı tespit ettik. Bu 4 İranlı vatandaşın buradaki akrabalarını ziyaret ettikten sonra dönerken İran sınırında bulunan askerlere yakalanmamak için Çimen vadisini seçmek zorunda kalmışlardır. Ve maalesef bunu da hayatları kaybederek ödüyorlar. Tahminlerimiz bu yöndedir. Burada her iki tarafta da Kürtler yaşanmaktadır. Bırakın bu insanlar birbirini ziyaret etsinler. Oraya konulan sınır suni bir sınırdır. Bugün yakın bir kapı olsaydı belki de bunlar yaşanmayacaktı. Yaşadığımız çok büyük bir açıdır. Ailelerine başsağlığı ve yakınlarına sabır diliyorum" dedi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler