HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çilem Doğan, soyadını değiştirmek için nüfus müdürlüğüne başvurdu

Adana'da kendisini fuhuşa zorlayan eşini öldürdükten sonra serbest kalarak Türkiye'deki kadınların sembolü olan Çilem Doğan'ın ilk işi soyadını değiştirmek için nüfus müdürlüğüne gitmek oldu

Türkiye Çilem'i bir cinayetle tanıdı. Çilem Doğan, kendisini fuhuşa sürükleyen, öldürmeye çalışan, şiddet uygulayan, defalarca koruma kararı aldırdığı eşini, bir gün canına tak etmiş ve öldürmüştü. Tutuklandıktan sonra cezaevine girerken giydiği tişört ve dimdik duruşu onu bütün ezilen kadınların sembolü haline getirdi. Tutuklu olduğu süre boyunca kadınlardan destek geldi, yürüyüşler yapıldı ve herkesin beklediği güzel haber geçtiğimiz günlerde geldi. Çilem Doğan, 50 bin lira kefaletle serbest bırakıldı. İlk işi ise soyadını değiştirmek için Yüreğir İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne başvurmak oldu.

8 Temmuz 2015’te eşi Hasan Karabulut'u tabancayla öldüren 1 çocuk annesi Çilem Doğan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tahrik ve iyi hal indirimi ile 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çilem Karabulut'un avukatı İsa Ayanoğlu, 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne müvekkilinin uygun görülecek adli kontrol tedbirleriyle tahliye edilmesi için talepte bulundu.

'İLK İŞİM SOYADIMI DEĞİŞTİRMEK'

Mahkeme heyeti ise talebi kabul ederek Çilem Karabulut'u 20 Haziran Pazartesi günüakşam 50 bin lira nakdi kefaletle tahliye etti.
Karabulut tahliye olduktan sonra, "İlk işim kocamın soy ismi olan Karabulut soyadını değiştirmek" olacak demişti.

Karabulut, bugün Yüreğir İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne giderek soyismini değiştirmek için başvuru yaptı. Görevliler önce soyismini neden değiştirmek istediğini sordu. Karabulut, eşinin hayatını kaybettiğini bu nedenle onun soyismini taşımak istemediğini söyledi. Görevliler Karabulut'a eşinin hayatını kaybettiğini, onun soyismini taşımak istemediğini, babasının soyismini almak istediğini belirten bir dilekçe getirmesini söyledi.

Bunun üzerine Karabulut bu belgeleri tamamlamak için nüfus müdürlüğünden ayrıldı. Karabulut önümüzdeki günlerde belgeleri tamamlayıp tekrar ilçe nüfus müdürlüğüne gelerek Doğan soyadını alacak.

Çilem Karabulut'un avukatından fotoğraf açıklaması

Çilem Karabulut'un avukatı İsa Ayanoğlu, HDP Eş Gelen Başkanı Figen Yüksekdağ tarafından ziyaret edilen müvekkilinin ve ailesinin hiçbir siyasi partiyle bağı bulunmadığını bildirdi.

Avukat Ayanoğlu, Karabulut ile düzenlediği basın toplantısında, tahliye kararının çeşitli çevrelerde sevinçle karşılandığını ancak tasvip edilmeyen olayların da yaşandığını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın, dün Çilem Karabulut'un bilgisi dışında kendisini evinde ziyaret ettiğini belirten Ayanoğlu, şöyle konuştu:

"Fakat bu, geçmiş olsun dileklerini aşıp siyasi rant sağlama amacına dönüştü. Müvekkilimin ve ailesinin hiçbir şekilde hiçbir siyasi partiyle bağı yok. Kendisinin ve ailesinin, HDP gibi terörle bağını kesmemiş parti ile herhangi bir ilgisi bulunamaz. Kamuoyuna, Çilem'e ve aileye HDP Eş Genel Başkanı

sahip çıkıyormuş gibi lanse edildi. Bunu doğru bulmuyoruz. Davamızın siyasi bir amaç uğruna kullanılmasına ve lekelenmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu bir ceza davasıdır, hukuk çerçevesinde kalmalıdır. HDP'lilerin de davranışlarını bu anlamda doğru bulmuyorum. Siyasi şova çevirmeleri kabul edilebilir değil."

Ayanoğlu, müvekkilinin ailesinin, öldürdüğü kocasının yakınları tarafından tehdit edildiğini öne sürerek, Karabulut için koruma talebinde bulunacaklarını da kaydetti.

Çilem Karabulut da Yüksekdağ'ın, ziyaretine geleceğinden haberi olmadığını ifade ederek, "Benim ve ailemin siyasetle ilgisi yok. Bunun bu şekilde sırf magazin köşesi olarak kullanılması beni çok huzursuz etti. Özgürlüğümü yaşayayım derken kamuoyundan böyle tepki almam hiç hoş değil. Haberimiz olmadan gelmişler. Beni siyasi amaçla kullanmaları hoşumuza gitmedi" diye konuştu.

348 gün sonra tutuklu bulunduğu cezaevinden çıkarak özgürlüğüne kavuşan Çilem, ailesi ve dostları tarafından böyle karşılanmıştı.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler