HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cinayet şüphelisi anne oğula 13'er yıl hapis cezası

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde nikahsız eşi 67 yaşındaki Osman Tokmak'ı öldüren 49 yaşındaki Gönül Sökmen ile oğlu 22 yaşındaki Fırat Erdoğan, 13 yıl 4'er ay hapse mahkum edildi.

Cinayet şüphelisi anne oğula 13'er yıl hapis cezası

Yalvaç'ta 31 Ocak'ta nikahsız eşi Osman Tokmak'ı öldürüp başını gövdesinden ayırmaya çalıştığı iddiasıyla tutuklanıp Isparta Cezaevi'ne gönderilen ve 'canavarca hisle adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapsi istenen Gönül Sökmen ile cinayete teşebbüsten 16 yıl hapsi istenen ilk eşinden oğlu Fırat Erdoğan'ın yargılamaları tamamlandı.

'KEŞKE YAŞANMASAYDI, ÇOK PİŞMANIM'

Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmaya Gönül Sökmen, Fırat Erdoğan ve avukatlarıyla Osman Tokmak'ın kızı Filiz Tokmak ve avukatı katıldı. Mahkeme başkanı Mustafa Mutlu, savcılık mütalaasında 'tasarlayarak kasten adam öldürmeden' ceza almalarının istendiğini belirterek, sanıklara son sözlerini sordu. Mütalaaya katılmadığını kaydeden Gönül Sökmen, "Biz sadece eşyalarımızı alıp Bursa'ya gitmeyi planladık, başka bir şey planlamadık. Keşke bu olay hiç yaşanmasaydı, çok pişmanım. Gelecekle ilgili projeleri, hayalleri olan oğlum benim yaşadıklarım yüzünden şimdi cezaevinde yatıyor. Her gün vicdan azabı çekiyorum. Oğlumun projeleri vardı, hatta savunma sanayine proje sundu, sponsor da bulduk. Lütfen onu tahliye edin. Ben ne alacağım cezaya ne de tutukluluk halime itiraz etmiyorum" dedi.

'ANNEMİ KORUMA İÇGÜDÜSÜYLE YAPTIM'

Sanık Fırat Erdoğan ise kendisini tanıyanların 'Neden böyle bir şey yaptın?' diye sorduğunu aktarırken, şöyle dedi:

"Benim garip annemden başka hiç kimsem yok. Tek istediğim askerden geldikten sonra anneme güzel bir hayat yaşatmaktı. Mahkeme heyeti olarak sizlere soruyorum; benim yerimde siz olsaydınız ne yapardınız? Ben bu eylemi tamamen annemi koruma içgüdüsüyle yaptım. Geçmişte bırakın polis kayıtlarını, okulda bile disiplin cezası almış biri değilim. Bunca yaşadıklarıma rağmen uysal, sessiz ve çevresiyle uyumlu bir insanım. Keşke bu olaylar yaşanmasaydı. Kasıt konusunun üzerine basılarak söyleniyor. Ben ölen şahsı bırakın görmeyi daha önce sesini dahi duymuş değilim. Tanımadığım birinin neden hayatına kastedeyim."

'MAHKEME ADİL DEĞİLDİ, OĞLUM SUÇSUZDU'

Sanıkların savunmalarının ardından mahkeme heyeti kararı açıklamak üzere duruşmaya 10 dakika ara verdi. Aradan sonra taraflar duruşma salonuna çağrılarak karar açıklandı. Sanıklara 'kasten adam öldürme' suçundan önce ömür boyu hapis cezası veren mahkeme, olayda haksız tahrik unsurları olduğu ve mahkemedeki iyi hallerinden dolayı anne ve oğlunu 13 yıl 4'er ay hapis cezasına mahkum etti. Sanık Gönül Sökmen karar açıklandıktan sonra mahkeme heyetine, "Oğlumun bu işte hiçbir suçu yoktu. Ona ceza vermeyecektiniz" dedi. Sökmen, jandarma eşliğinde duruşma salonundan çıkarılırken de "Mahkeme hiç adil değildi. Oğlum suçsuzdu" diye konuştu.

'BEN OLSAM EŞYALARI ALIR GİDERDİM'

Mahkeme heyeti kararını açıklamadan önce Osman Tokmak'ın kızı Filiz Tokmak, "Anne- oğul duruşma salonunda çok güzel oynuyor. Oğlu 'Siz olsaydınız ne yapardınız' diye sordu ya, ben olsam eşyalarımı alır ve çeker giderdim. Sabahtan itibaren babam eve gelinceye kadar neden beklediniz? Planlama var ki babamı beklemişler ve cinayeti işlemişler. Ayrıca babamın cenazesine aldırış etmeden o evde sabaha kadar uyumuşlar" dedi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler