HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cinayete şaşırtan savunma

"Birisi bana değince tüfek ateş aldı"

Cinayete şaşırtan savunma

Adana'da nisanlısının annesi 36 yaşındaki Güneş Kaval'ı av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla 14.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 17 yaşındaki C.K., savunmasında birisinin kendisine değmesi sonucu elinde bulunan tüfeğin ateş aldığını öne sürdü.

Merkez Sarıçam İlçesi'nin Gültepe Mahallesi'nde oturan motosiklet tamircisi C.K., akrabası olan Z.K. ile nişanlandı. 24 Nisan'da C.K. nisanlısı ile başka erkeklerle konuştuğunu öne sürerek tartıştı. Evleri yan yana olan ailelerin de katıldığı tartışma kısa sürede kavgaya döndü. Kavgada yaralanan C.K., eve girip av tüfeğini alarak dama çıktı. İddiaya göre 40 yaşındaki Mürşit K., oğlu C.K.'ya "Güneş'e sık" diye bağırdı. Bunun üzerine C.K., nisanlısının annesi Güneş Kaval'a 2 el ateş etti. Göğsüne isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Kaval, kaldırıldığı Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde öldü. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan C.K. ise tutuklanırken babası Mürşit K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'HAVAYA ATEŞ EDECEKTİM'

C.K., yaşının 18'den küçük olması nedeniyle kasten öldürme ve yaralama suçundan 14.5 yıla kadar, babası Mürşit K. ise kasten öldürme ve yaralama suçuna azmettirmekten ömür boyu ve 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. C.K., babası ve kendisini korumak için av tüfeğini aldığını belirterek, "Havaya ateş edecektim. Olay sırasında fark edemediğim birisi bana değince tüfek kendiliğinden ateş aldı. Babamın bana ateş etmem yönünde herhangi bir sözü olmadı" diye savunma yaptı.

Tutuksuz sanık Mürşit K. ise suçlamaları kabul etmeyerek, "Evime geldiğimde bana ve oğluma saldırdılar. Yerdeyken 3-4 el silah sesi duydum. Sonrasında eşim beni evin içerisine soktu. Ben kesinlikle oğluma silahla ateş etmesi konusunda azmettirmedim" dedi.

Annesi öldürülen C.K.'nın nişanlısı Z.K. da sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, "Mürşit K.'ın 'Sık oğlum Güneş'e sık' demesi üzerine C.K. anneme ateş etti. Olayın öncesinde C.K. evime gelip 'Sana güvenmiyorum. Silahı hazırladım seni vuracağım' demişti. C.K. bana iftira attı. Başka erkeklerle konuşmuş değilim" diye ifade verdi.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler