HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cinayetleri, kepek ve kan damlası çözdü

İstanbul Cinayet Bürosu dedektifleri, bir cinayeti cesedin üzerinde bulunan kepek, diğerini ise katilin pantolonundaki kan damlası sayesinde aydınlatarak Hollywood dizilerine taş çıkarttı.

Cinayetleri, kepek ve kan damlası çözdü

"Her cinayet geride mutlaka bir iz bırakır." Bu kuramı ilke edinen İstanbul Cinayet Bürosu dedektifleri, son günlerde işlenen iki cinayeti, Hollywood yapımı CSI (Crime Scene Investigation - Olay Yeri İnceleme) dizilerine taş çıkartacak şekilde çözdü. Bir olayı cesedin üzerinde bulunan kepek, diğerini ise katilin pantolonundaki kan damlası aydınlattı. Fatih Laleli'de bir dekorasyon firmasında dekoratör olarak çalışan İlona Tcacius, 10 Ağustos 2010'da Beyoğlu'ndaki evinde boğazı kesilip, 7 yerinden bıçaklanarak öldürüldü.

ÜÇ ADET KEPEK... İki çocuk annesi kadının cesedini, iki gün üst üste işe gitmediği için eve gelen patronu Ömer A. buldu. Olay yeri inceleme ekipleri, evde parmak izi bulamadı. Sanki gizli bir el tüm delilleri silmişti. Dedektifler kadının patronu ve ortağı Ömer Kurşun'un ifadesini aldı. Kurşun, "Evdeydim haberim yok" dedi. Dedektifler Kurşun'un Tcacius ile internette yazıştığını saptadı. Telefon görüşmeleri de ortaya çıkınca şüpheler Kurşun üzerinde yoğunlaştı. Kriminal incelemede Tcacius'un elbisesi üzerinde 3 adet kepek bulundu. Kepekler inceleme için polis kriminal labaratuvarına gönderildi. DNA karşılaştırmasında bu kepeklerle Kurşun'dan alınan doku örnekleri uyuştu. Cinayeti itiraf eden Ömer Kurşun tutuklandı.

KAN ELE VERDİ Bu cinayeti 5 ayda çözen cinayet polisi, geçtiğimiz hafta yine zorlu bir olayla karşı karşıya kaldı. Türkmen uyruklu 27 yaşındaki Russlan Yazyyev, yalnız yaşadığı evinde, elleri ve ayakları bağlandıktan sonra boğularak öldürüldü. Katil, geride iz bırakmamak için evi ateşe vermiş tüm deliller kül olmuştu. Dedektifler, Yazyyev'i son gören kişinin kim olduğunu araştırdı. Bir lokantada bulaşıkçılık yapan Yazyyev'in, yakın arkadaşı ve vatandaşı Timur M. ile görüldüğü belirlendi. Timur M. cinayeti inkâr etti. Şüphelenen dedektifler Timur M.'nin evini didik didik aradı. Aranan ipucu, şüphelinin pantolonunda bulundu. Dedektifler pantolonun paçasında kalem ucu büyüklüğünde bir kan lekesi tespit etti. Hemen Yazyyev'in DNA'sı ile kan lekesi karşılaştırıldı. Yüzde 99.99 benzerlik tespit edilince, şüphelinin kaçacak yeri kalmamıştı. Ve cinayeti itiraf eden Timur M., kendisine küfretmekle suçladığı Yazyyev'i boğarak öldürdüğünü anlattı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler