HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cinayetten yargılanan sanık, kurbanının taziyesine katılmış

Adana'da besici arkadaşı 34 yaşındaki Seyithan Dağ'ı tabancayla öldürmekle suçlanan 48 yaşındaki Cumali Dokuz hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Cinayetten yargılanan sanık, kurbanının taziyesine katılmış

Dokuz'un, cinayetin ardından Dağ'ın evinin önünde kurulan taziye çadırına gidip yakınlarına başsağlığı dilediği, mevlidine katılıp gözyaşı döktüğü, ayrıca televizyonlara çıkarak arkadaşını öldürenlerin bulunması istediği ortaya çıktı.

Merkez Karaisalı İlçesi'ne bağlı Bekirli Köyü'nde 4 Ocak 2013'de ormanlık alanda tabancayla öldürüldüğü belirlenen erkek cesedi bulundu. Ölen kişinin üzerinden çıkan alacak listesinden, Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait hayvan kesimhanesine gidip geldiği belirlendi. Kesimhane kayıtlarında yapılan incelemede, ölenin, 7 çocuk babası Seyithan Dağ olduğu ortaya çıktı. Jandarma ekipleri, Dağ'ın en son görüştüğü Cumali Dokuz'u gözaltına aldı. Sorgusunda cinayet suçlamasını reddeden Dokuz, ölen kişinin arkadaşı olduğunu ve 23 bin lira borcunu ödedikten sonra Dağ'ı kent merkezinde otomobilinden indirdiğini ileri sürdü. Bu ifade üzerine şüpheli serbest bırakıldı.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ, TELEVİZYONA ÇIKTI

Şüpheli Cumali Dokuz, serbest kaldıktan sonra Dağ'ın evinin önünde kurulan taziye çadırına gidip yakınlarına başsağlığı diledi. Sonrasında ise ölen Dağ'ın mevlidine katılıp gözyaşı döktü. Ayrıca televizyonlara çıkarak arkadaşını öldürenlerin bulunması istedi. Jandarma ekipleri ise cinayeti çözmek için olayın meydana geldiği yerin yakınındaki mobese, işyerleri ve yol kenarlarındaki güvenlik kameralarını inceledi.

Yapılan çalışmalarda, Dokuz'a ait aracın olay yerine yakın bölgelerde bulunduğu tespit edildi. Bunun üzerine 15 Ocak 2013'te yeniden gözaltına alınan Cumali Dokuz, olay günü satın aldığı otomobilin borcu olan 23 bin lirayı ödediğini ve Seyithan Dağ'ı çarşıda indirdiğini, arkadaşını kesinlikle öldürmediğini tekrarladı ancak tutuklandı.

GÖRÜNTÜLERDE ÇIKTI

Cumhuriyet Savcısı, Cumali Dokuz hakkında, 'kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı. Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanık Dokuz, suçlamayı kabul etmedi. Ölen Dağ ile birlikte hayvan ticari yaptıklarını anlatan Dokuz, "O gün kendisini evinden aldım. Birlikte benim alacaklımın yanına gittik, yemek yedik. Sonra kendisini kent merkezinde indirdim. Aramızda uzaktan yakından hiçbir şekilde husumet yoktu" dedi.

Mahkeme kararıyla mobese ve güvenlik kameraları görüntülerinde yapılan incelemelerde, sanığa ait üzerinde yazı ve işaretler bulunan araca çok benzeyen bir aracın olay yerinde bulunduğu, sadece plakasının saptanamadığı belirlendi.

TAHLİYE İSTEMİ REDDEDİLDİ

Verilecek karar öncesindeki duruşmada Cumhuriyet Savcısı, "Sanık Cumali Dokuz, Seyithan Dağ'ı çarşıya bıraktığını söylese de mobese kayıtları, ekspertiz raporları ve tanık anlatımları dikkate alındığında maktulün öldürüldüğü zaman diliminde yanında olduğu ve eylemin sanık tarafından işlendiği anlaşılıyor" diyerek 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Sanık avukatlarının tahliye istemini reddeden mahkeme heyeti, savcılık mütalaasına karşı beyanlarını hazırlamaları için süre verip duruşmayı erteledi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler