HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cinsel istismara 20 yıl!

Samsun'da aynı işyerinde çalıştığı 16 yaşındaki S.Ö.'yü kaçırıp ormanlık alana götüren 25 yaşındaki A.Y., genç kızı elle taciz edip cinsel ilişkiye girmek istediği suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

Cinsel istismara 20 yıl!

A.Y., "Birlikte ormanlık alana gittik. Çok yürüdüğümüz için ben yorgunluktan uyumuşum. Uyandığımda kendisi yoktu" dedi. Duruşmaya gelmeyen S.Ö. ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti. Cumhuriyet savcısı da sanığın cinsel istismar suçundan 20 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Duruşma, savunmaların hazırlanması için ertelendi.

Kavak İlçesi'nde 2010 yılı Ağustos ayında meydana gelen olayda, bir kiremit fabrikasında işçi olarak çalışan A.Y., mesai arkadaşı S.Ö. ile akşam saatlerinde sigara içmek için dışarıya çıktı. İddiaya göre A.Y., genç kıza, "Sana bir şey diyeceğim" diyerek ormanlığa doğru götürdü. A.Y., daha sonra da S.Ö.'yü ölümle tehdit ederek kaçırdı. Gece geç saatlere kadar yürüdükten sonra ormanın içinde ateş yakan A.Y., genç kıza sarılarak önce elle taciz etti, ardından da cinsel ilişkiye girmek istedi, ancak S.Ö. karşı koyarak buna izin vermedi. Bir süre daha tacizlerine devam eden A.Y., yorgunluktan sabaha karşı uyudu. Bunu fırsat bilen S.Ö. de kaçarak polise gidip şikayetçi oldu.

Yakalanan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan A.Y., cinsel istismar suçlamasıyla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıktı. Savunmasında kendisinin suçsuz olduğunu dile getiren sanık, "Aynı işyerinde çalışıyorduk. Bir akşam üzeri sigara içmek için dışarıya çıktık. Benimle konuşmak istediğini söyleyerek ormanlık alana doğru yürümeye başladık. Ne kadar yürüdüğümüzü bilmiyorum. Geri dönemedik. Daha sonra ben yorgunluktan uyuya kalmışım. Sabah olup uyandığımda S.Ö yanımda yoktu. Kendisini taciz etmedim. Neden beni suçluyor bilmiyorum" dedi.

Duruşmaya şehir dışında olduğu için katılmayan S.Ö. ise talimatla alınan ifadesinde sanıktan şikayetçi olduğunu dile getirdi. Genç kız, "Fabrikanın arka tarafı ormanlıktı. 'Sana bir şey diyeceğim' diyerek ormanlık alana doğru yürümeye başladık. Ormanın içine girince beni sürüklemeye başladı. Direnince de ölümle tehdit etti. Uzun bir süre yürüdükten sonra bir yerde durduk. Hava soğuk olduğu için odun toplayıp ateş yaktı. Daha sonra da bana sarıldı. Elle taciz edip cinsel ilişkiye girmek istedi. Karşı koyduğum için başarılı olamadı. Sonra arkamdan bana sarılıp yattı. Bir süre sonra uyuduğunu anlayınca ben de kaçtım" diye konuştu.

Mahkeme, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen raporda genç kızın ruh sağlığının olay nedeniyle bozulduğunu, A.Y.'nin ise akli dengesinin yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğunu belirtti. Dosyanın tamamlanması üzerine cumhuriyet savcısı sanığın genç kızı zorla kaçırıp hürriyeti kısıtladığını ve cinsel istismarda bulunduğunu belirterek 20 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Duruşma sanık ile avukatının son savunmalarını hazırlamaları için ertelendi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler