HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cinsel taciz kararına eğitimci tepkisi

Balıkesir'de 18 yaşından küçük 4 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan okul müdür yardımcısı A.D.'ye (37) verilen hapis cezasının ertelenmesine tepki geldi.

Cinsel taciz kararına eğitimci tepkisi

Bir okulda, dört kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan müdür yardımcısı 37 yaşındaki A.D.'ye Balıkesir 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi, 4 ayrı suç için 10'ar aydan, toplam 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, sanığın 'yeniden suç işlemeyeceği kanaati oluştuğu' gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı. Karara tepki gösterek Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi Kadın Sekreteri Sevinç Avcı, bugün Şube Başkanı Abdurrahman Bulut ve Örgütlenme Sekreteri Sunay Deniz'in de katıldığı basın toplantısı düzenledi. "Çocukların düşlerini çalanlar cezasız kalmamalıdır" diyen Sevinç Avcı, Balıkesir'de yaşanan son cinsel tacizin de onur kırıcı ve kabul edilemez olduğunu vurguladı. Mahkemenin taciz olayını sabit bulmasına karşın, böyle bir olay yokmuş gibi karar verdiğini söyleyen Sevinç Avcı, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine de bu konuyla ilgili idari soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

BAŞKA OKULA MÜDÜR OLARAK ATANMIŞ

Öğrencileri tacizden yargılanan A.D.'nin, çalıştığı okulda müdür yardımcısı olarak görev yaparken, müdürlük için mülakat sınavına girerek 96 puan aldığını ve Balıkesir'deki başka bir Anadolu Lisesi'ne okul müdürü olarak atandığını belirten Sevinç Avcı şöyle devam etti:

"Dava sonuçlanmasına, suçlu bulunmasına rağmen hala görevine devam etmektedir. Adli dava sürerken, adı geçen şahıs hakkında idari soruşturma yapılması gerekirdi. Bu soruşturma yapılmış mıdır? Kimler tarafından yapılmıştır? Nasıl sonuçlanmıştır? Bu soruların cevabını İl Milli Eğitim Müdürü'nden basın aracılığıyla soruyoruz."

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler